Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 12 de Gener del 2024
MEDI AMBIENT

Torrent diu adéu al fred en plena estació hivernal

A partir del diumenge una massa d'aire càlid entrarà per la península impulsada per una borrasca situada a les illes Açores

Torrent diu adéu al fred, almenys durant una setmana. A partir d'aquest diumenge 14 de gener entrarà per la península una massa d'aire càlid impulsada per una borrasca situada a les illes Açores que dispararà les temperatures màximes i mínimes. A partir d'aquest cap de setmana les màximes començarà a pujar quedant-se en 17 graus, encara que les mínimes no aconseguiran valors primaverals fins a la setmana pròxima.



Segons l'AEMET aquest diumenge Torrent se situarà amb màximes de 23 graus, quasi 10 graus més de l'habitual i mínimes de 9 que continuaran ascendint a mesura que passe la setmana. En la qual és l'època més freda de l'hivern en la Comunitat Valenciana, la capital de l'Horta Sud viurà mínimes de més de 15 graus i màximes que poden superar els 25 graus en les hores centrals del dia.



Al costat d'aquesta massa d'aire càlid tindrà protagonisme el vent de ponent que agafarà força i intensitat i ens acompanyarà durant tota la setmana disparant més els termòmetres. Aquest episodi d'altes temperatures ve després de conéixer-se que el mes de desembre de 2023 va ser el catorzé mes de desembre més càlid des del començament de la sèrie en 1961 i el seté més càlid del segle XXI, segons l'AEMET.



A més la Comunitat Valenciana ha viscut la tardor més seca des que es té registres i el mes de desembre més càlid de la sèrie. A més, el temporal que en un principi anava a deixar pluja i neu de manera general en el nostre territori s'ha quedat en un episodi de pluges irregulars i quasi inapreciables.

 

De moment no es preveu a curt ni a mitjà termini una situació favorable per a rebre una pluja que comença a ser més que necessària en la Comunitat i que ja comença a ser d'extremada urgència després de tres mesos i mig sense veure ploure amb ganes en el Mediterrani.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.80.38

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.