Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 10 de Gener del 2024
FALLES

L'artista faller Vicente Herrando, Coturno Teatre i la Fundació Horta Sud premis Botafocs 2024

El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 19 de gener, a les 20.30 hores en el casal de la falla Cronista

L'artista faller Vicente Herrando, Coturno Teatre i la Fundació Horta Sud premis Botafocs 2024. El lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 19 de gener, a les 20.30 hores en el casal de la falla Cronista. El jurat d'aquest any compost per Miguel Balaguer Nieto, Premi Botafocs Individual 2019; Javier Noguera Andreu, en representació de l'Associació Nova Vida, Premi Botafocs Entitats i associacions 2023 i Beni Carretero, Premi Botafocs Extraordinari 2023 van ser els encarregats d'atorgar els guardons.



En la Categoria Individual el premiat ha sigut Vicente Herrando Soler, artista faller vinculat a les falles de Torrent tota la seua trajectòria professional. Les comissions d'Ángel de l'Alcázar, Segon Tram, Camí Reial, Sants Patrons i Sant Valerià, han sigut les que han gaudit dels seus treballs, però si cal destacar un tàndem mític és el d'Ángel de l'Alcázar - Herrando que segueix fins als nostres dies.



En la demarcació d'Ángel de l'Alcázar, Herrando es va convertir en l'artista a batre, ja que la seua potent pintura, un acabat d'excel·lència, una sàtira innata en les seues obres i el domini de l'espai de les quatre cantonades va fer que els primers premis de la màxima categoria foren la norma, sent l'artista que més primers premis de secció especial de Torrent té en el seu palmarés.



En la Categoria entitats i associacions els premiats han sigut Coturno Teatre.- Aquest grup teatral naix a mitjan 70 del segle passat a Torrent on se situa com una de les referències culturals dels 80 i 90. Després d'una aturada en l'activitat cultural aquesta es reactiva en la primera dècada dels 2000 incorporant al grup actors i actrius del teatre faller convertint-se de nou en un dels grups amateur referent de Torrent. Organitzen la Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, qui fóra fundador del grup.



En la Categoria Extraordinari el guardó ha sigut per a la Fundació Horta Sud pels seus 50 anys secundant i promocionant el teixit associatiu de la nostra comarca i les seues relacions entre tots els col·lectius.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.165.62

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.