Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 02 de Gener del 2024
SANITAT

Els virus respiratoris col·lapsen les urgències durant les festes de Nadal

Els contagis de coronavirus quasi s'han duplicat en una setmana i la grip segueix la seua escalada a punt de marcar un nou pic aquesta temporada. Mentre els centres de salut tanquen per les vesprades per les festes de Nadal

Els virus respiratoris han col·lapsat les urgències dels centres de salut i l'hospital General en plenes festes de Nadal. Els contagis de coronavirus quasi s'han duplicat en una setmana i la grip segueix la seua escalada a punt de marcar un nou pic aquesta temporada.

 

Després d'unes setmanes de baixa circulació, en les quals semblava que la temporada de virus s'havia acabat, la grip ha remuntat de manera espectacular. La setmana passada la seua incidència va tornar a augmentar i ja hi ha 300 casos de grip A sobretot per 100.000 habitants, prop dels 350 casos de pic marcats aquesta temporada a la fi de l'any passat.



La grip està doncs en màxims, però no és l'únic virus que està desbaratant Nadal a més d'un. El coronavirus SARS-CoV-2 està tornant a infectar i en la segona setmana de febrer quasi s'han duplicat els casos de COVID-19: dels 88 per 100.000 habitants de principis de mes als 154 casos d'incidència un augment del 75%.



Segons el seguiment que es fa en hospitals valencians, els més afectats per aquesta mala evolució d'una infecció respiratòria són els majors de 80 anys. Entre aquest tram d'edat, han tornat a pujar els ingressos hospitalaris per aquests contagis, però també ho ha fet entre les persones de 65 a 79 anys i fins i tot entre els bebés i xiquets de fins a 4 anys.



Mentre la infecció continua pujant, els centres de salut de tota la Comunitat Valenciana romanen tancats a les vesprades, inclosos els de Torrent, la qual cosa obliga les persones malaltes a acudir a les urgències de Pintor Ribera i de l'Hospital General que s'han vist desbordades per la quantitat d'augments dels contagis. A l'hospital General de València està havent-hi un increment fort de la pressió i la majoria d'ingressos en els últims dies estan sent per grip A i Covid i les sales d'espera d'Urgències es troben abarrotades, especialment a les vesprades, quan els centres de salut estan tancats.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.110.242

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.