Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 21 de Desembre del 2023
POLÍTICA

El govern de PP-Vox retira la revista Camacuc de les biblioteques de Torrent

La coalició Compromís-Podem-EU ha criticat la decisió que farà que la revista no estiga en 2004 en subscripció

El dimecres 20, edicions Camacuc feu públic un comunicat on exposava que l’Ajuntament de Torrent anul·lava la subscripció a la seua revista infantil. Això suposarà que en l’any 2024, esta històrica revista no estarà disponible en les biblioteques de Torrent. 

Des de Compromís-Podem-EU, el seu portaveu Xavier Martí declara que: “Estem davant d’un nou atac a la cultura valenciana. En juliol, el govern ja retirà el nom de Vicent Torrent de l’auditori municipal, i ara ens trobem una censura a una revista que ensenya a viure en valencià”. Igualment, sembla que VOX comparteix àrees de govern reservades als representants del PP amb el consentiment d’Amparo Folgado. Les revistes i materials a què estan subscrites les biblioteques de Torrent són competència atorgada per Decret d’Alcaldia al regidor popular Aitor Sánchez, però l’ordre de cancel·lació isqué de la regidora de normalització lingüística i infància Maria Ángeles Lerma.  

Segons Maria Jesús Herrada, regidora de Compromís-Podem-EU “El dia 20, Aitor Sánchez comentà a la Comissió informativa 4 que no hi havia cap canvi en les publicacions oferides a les biblioteques, un fet que demostra que no acaba de controlar les decisions relacionades amb la seua delegació. A més, després del ple extraordinari del dia 21, el nostre grup municipal no ha pogut parlar personalment amb ell perquè una vegada acabat el Ple ha marxat precipitadament”. 

Finalment, el portaveu Xavier Martí  conclou que: “L’actual distribució del govern d’Amparo Folgado és un autèntic galimaties de competències creuades entre PP i VOX, en les que és complicat esbrinar quines són les persones responsables, cosa que genera sovint un cert grau de desgovern que afecta la gestió del dia a dia dels assumptes municipals. No sabem on comença el PP i on acaba VOX perquè semblen la mateixa cosa”.

 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.74.10

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.