Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Desembre del 2023
EDUCACIÓ

Les famílies dels centres concertats de Torrent podran decidir sobre la jornada continua

Els centres que vulguen acollir-se a la jornada contínua hauran de presentar els seus projectes fins al 26 de gener de 2024 i es votar`en cada centre el 4 de març de 2024

Les famílies dels centres concertats de Torrent podran acollir-se a la jornada continua el próxim curs escolar. Els centres educatius de la Comunitat votaran la jornada escolar per al curs 2024-2025 el pròxim 4 de març. Així s'ha decidit després de la proposta presentada hui per la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació en la Mesa Sectorial d'Educació als sindicats educatius, i que ja es va presentar en la Mesa de Pares. 

 

Per a iniciar el procediment, han de convocar una reunió informativa per a les famílies per a explicar les característiques del nou horari proposat amb els períodes lectius i de descans de l'alumnat detallats, així com la descripció i el caràcter de les activitats extraescolars, del menjador i transport escolar.

 

Després de valoració de la Direcció General d'Ordenació Educativa i Política Lingüística, en els centres que obtinguen l'informe favorable les famílies votaran el dia 4 de març de 2024 per a implantar la jornada contínua o bé mantindre la jornada actual.


 

Projectes de jornada contínua

Cada centre podrà incorporar en el seu projecte de jornada contínua activitats extraescolars amb cost econòmic per a l'alumnat (amb cost màxim de 30 euros mensuals com a màxim per alumne/a i activitat), si així ho aprova el consell escolar del centre. 

 

En este sentit, per a garantir que cap alumne quede exclòs per motius econòmics de les activitats extraescolars, l'alumnat que siga beneficiari amb caràcter assistencial de les ajudes de menjador escolar en els centres públics educatius podrà realitzar fins a un màxim de dos activitats de les oferides pel centre, que tinguen cost econòmic, de manera totalment gratuïta.

 

Entre altres aspectes, l'horari setmanal del professorat que desenvolupen un model de jornada contínua, haurà d'incloure com a mínim una vesprada de dos hores de les hores de dedicació en el centre, comú per a tot el professorat per a garantir les tasques de coordinació.

 

La direcció del centre ha de garantir l'obertura de les instal·lacions escolars, mentre s'efectuen les activitats extraescolars si són en període a la vesprada, amb la presència, almenys, d'un membre del professorat i d'un membre de l'equip directiu, o en qui delegue, en el cas que no puga estar present si l'activitat es realitza dins de la jornada escolar.

 

Centres públics amb jornada contínua
Des del curs 2017/2018 la totalitat dels col·legis públics de Torrent implanten la jornada contínua. La votació es va realitzar a l'abril de 2017 i la mesura va tirar avant amb el 65 per cent dels vots amb una participació superior al 75 per cent.
 

Els primers centres educatius a implantar l'horari lectiu fins a les 14.00 hores van ser els col·legis Federico Maicas, Lope de Vega, Joan XXIII i Miguel Hernández i es van unir després Antonio Machado, Sant Pasqual, Verge del Rosari, El Moli, Sant Joan Baptista i Els Terretes.
 

Cal destacar que al setembre de 2020 un grup de pares de set col·legis concertats a Torrent es van manifestar demanant la jornada contínua de "manera excepcional" amb motiu de la pandèmia que assotava en eixos moments molt durament. Malgrat la recollida de signatures a la conselleria d'Educació i la reunió que van mantindre amb la llavors regidora d'Educació, Patricia Sáez, no es va aplicar la mesura.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.67.34

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.