Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 20 de Desembre del 2023
POLÍTICA

Compromís, Podem, EU denuncia que el govern rebutja una moció per Palestina

Alguns dels acords consistien en exigir el compliment de la legalitat internacional, especialment les resolucions de l’ONU, condemnar qualsevol tipus de violència envers la població civil, mostrar la solidaritat de l’ajuntament amb organitzacions humanitàries i demanar la cobertura de subministraments bàsics com són aigua, llum electricitat i medicaments a Gaza, entre altres exemples

Al ple ordinari de desembre, el Grup Municipal Compromís-Podem-EU, mitjançant el seu portaveu Xavier Martí, va presentar una moció per a la pau en Palestina. Aquesta presentava un recorregut fàctic per la història de Palestina, des del 1947 amb la primera resolució de l’Organització de Nacions Unides (la 181-II) i la posterior Guerra de la Independència (1948) fins als conflictes actuals.

 

Els punts d’acord anaven en la línia de l’ONU i de molts altres municipis (com Sagunt o Paiporta) on s’aprovaren per unanimitat. Alguns dels acords consistien en exigir el compliment de la legalitat internacional, especialment les resolucions de l’ONU, condemnar qualsevol tipus de violència envers la població civil, mostrar la solidaritat de l’ajuntament amb organitzacions humanitàries i demanar la cobertura de subministraments bàsics com són aigua, llum electricitat i medicaments a Gaza, entre altres exemples.

 

Martí ha explicat que: “enfront d’aquesta moció, la resposta del Govern de Amparo Folgado va ser la de resignar una declaració institucional de l’any 2014, la qual contenia dades desfasades i en la que instava a l’ONU a intervindré en aquests conflictes. La nostra sorpresa va ser majúscula quan des del nostre grup municipal demanàrem que s’afegirà al text del 2014 el compliment de les resolucions de Nacions Unides sobre el conflicte, però tant el Partido Popular com VOX es negaren”.

 

En opinió del portaveu de la coalició d’esquerres, el posicionament del govern ultraconservador de Torrent és contradictori, atenent que demanen per un costat que l’ONU s’ocupe del problema, però quan aquest òrgan emet resolucions per a posar pau al conflicte es neguen a complir-les, i recorda que: “nosaltres només demanàvem actualitzar les dades de la moció i afegir que es compliren les resolucions de l’ONU, essencialment les que demanaven un alto el foc immediat i la treva humanitària duradora, així com l’alliberació de tots els captius civils, tal i com demana també la Unió Europea”.

 

És en aquest punt en el que Martí detalla que els posicionaments extrems de VOX arrossegen al PP al seu relat que, en aquest cas, no és un altre que negar el compliment de les resolucions democràtiques de l’únic l’òrgan de consens planetari: “No és la primera vegada que VOX està en contra d’accions conjuntes, tal com negar adherir-se a la Declaració Europea en favor de la Bicicleta o quan rebutgen la legitimitat de la legislació vigent sobre la violència de gènere.

 

Qualifiquen totes aquestes mesures com a globalistes, alertant que Espanya perd la seua capacitat d’actuar pel fet d’acceptar democràticament les resolucions dels òrgans internacionals dels quals forma part. En definitiva, tenen un gran problema per a entendre el funcionament de la democràcia, com a mètode en la resolució de conflictes, quan sols l’accepten si són només ells els que dicten les regles”, ha conclòs.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.111.49

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.