Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 19 de Desembre del 2023

El PP acusa el PSOE de "mentir" en acusar l'alcaldessa de saltar-se el Reglament del Ple

El Portaveu del Grup Popular en el consistori, Jose Maroto, ha defensat que "són els socialistes els que demostren obertament el seu desconeixement de la normativa municipal"

El PP de Torrent ha volgut eixir al pas de les acusacions del PSOE de Torrent en nota de premsa, on acusen l'alcaldessa Amparo Folgado d'incomplir el Reglament Orgànic del Ple, en ocasió d'una sessió extraordinària del mateix convocada a instàncies dels socialistes.



En aquest sentit, els populars, els populars han volgut deixar patent que, l'alcaldessa de Torrent ha complit en tot moment el que s'estableix en la normativa municipal, quant a la no inclusió d'una interpel·lació del PSOE en l'anterior ple ordinari, sent aquests els que van presentar aquesta iniciativa sense basar-se en el que estableix el reglament per a motivar la seua utilització.



Segons el Reglament Orgànic del Ple, en l'article 153.1, les interpel·lacions són la sol·licitud d'explicacions sobre un fet, una situació o una decisió de l'equip de govern municipal, cosa que en el cas de la interpel·lació del PSOE no tenia res a veure, versant sobre una treballadora municipal que no forma part de l'equip de govern, estant aquest últim integrat per 13 regidors.



El Portaveu del Grup Popular en el consistori, Jose Maroto, ha defensat que "són els socialistes els que demostren obertament el seu desconeixement de la normativa municipal, en utilitzar una figura, com és la interpel·lació, al·legant motius que no estan reservats per a aquesta eina d'iniciativa política".



També ha complit l'alcaldessa Amparo Folgado el termini que la normativa li atorga per a convocar un ple extraordinari sol·licitat per 1/3 dels membres del Ple. En aquest cas, Folgado ha assenyalat aquesta sessió per al dijous 21 de desembre, molt abans dels 15 dies hàbils com a màxim que marca el Reglament, apunten des de la formació popular.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.10.49

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.