Diumenge, 24 de novembre del 2024

Actualitzada Divendres, 22 de novembre del 2024 a les 19:55:54 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 15 de Desembre del 2023
MEDI AMBIENT

Medi Ambient completa una nova fase de la restauració ambiental del barranc de L'Horteta

La intervenció s'ha focalitzat principalment en la retirada de canya i altres espècies invasores, així com en la restauració del bosc de ribera originari de l'ecosistema fluvial del barranc

La delegació de Medi Ambient de l'Ajuntament de Torrent ha finalitzat aquesta setmana una nova fase de la restauració ambiental del barranc de L'Horteta. Les actuacions s'han focalitzat en la neteja de les zones al voltant dels béns patrimonials emplaçats en aquest enclavament natural, incidint especialment en la retirada de canyes i altres espècies invasores que amenacen d'alterar l'ecosistema.



D'aquesta manera, des del consistori es pretén reinvicar el patrimoni hidràulic de Torrent de cara a l'ús públic i, al seu torn, millorar la seguretat, front d'episodis de pluja intensa, evitant el taponament de les infraestructures de drenatge transversal i reduint, així, la possibilitat que una inundació puga posar en risc l'estructura o resistència d'elements com els Arquets de Baix, els Arquets de Dalt o els assuts.



"La canya és una de les espècies invasores més perilloses, a causa de la gran alteració que causa en els ecosistemes que colonitza. Per eixe motiu, retirar-la i per a evitar que brot de nou, tal com hem fet en cobrir els sistemes radiculars, és crucial per a mantindre la biodiversitat i riquesa del barranc de l'Horteta, així com per a garantir la capacitat de desguàs", explica el regidor de Medi Ambient José Gozalvo.



I una vegada passe el cicle vital de la canya, aproximadament a l'any i mig, es procedirà a la plantació d'halófitos i espècies arbustives autòctones, amb la finalitat de restaurar el bosc de ribera originari de l'ecosistema fluvial del barranc. "Les espècies autòctones s'adapten millor a les pluges mediterrànies, ja que sostenen millor els marges i són més flexibles, al contrari que la canya que s'arranca fàcilment", afirma Gozalvo. Aquest projecte, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), s'ha desenvolupat en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada de Torrent (EDUSI).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.213.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.