Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 11 de Desembre del 2023
SUCESSOS

Desmantellats quatre laboratoris il·legals de marihuana amb 271 plantes

En un dels dispositius contra el tràfic de marihuana, s'ha detingut a una mare i el seu fill com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i maltractament animal, en localitzar-se en l'habitatge un gos en condicions insalubres i amb les orelles tallades

Agents de la Policia Nacional han desmantellat quatre laboratoris il·legals de marihuana amb 271 plantes a Torrent. La primera operació s'ha saldat amb la detenció d'un home i confiscació d'una elevada quantitat d'útils per al cultiu de marihuana, com a focus o transformadors. En un altre dispositiu contra el tràfic de marihuana, s'ha detingut a una mare i el seu fill com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i maltractament animal, en localitzar-se en l'habitatge un gos en condicions insalubres i amb les orelles tallades.



Les investigacions van ser assumides pel Grup de Drogues de la Brigada Local de Policia Judicial de Torrent, dins del Pla Nacional d'actuació contra la criminalitat associada a la producció i tràfic de marihuana de la Secretaria d'Estat de Seguretat.



Dos laboratoris de marihuana en un habitatge ocupat
Les primeres perquisicions van poder determinar que en un habitatge ocupat de la localitat s'estaria cultivant marihuana, efectuant-se un registre a l'interior on els agents van trobar dos laboratoris disposats per al cultiu d'aquesta droga en dues estades. Ací van confiscar un total de 104 plantes de marihuana que llançaven un pes de més de dos quilograms, les quals es trobaven en fase inicial de creixement. A més, van ser aprehesos diferents útils com sis focus, set transformadors i un aire condicionat, resultant detingut un home com a presumpte responsable dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.
 

Rescatat un cadell en condicions insalubres
En el transcurs d'una altra investigació sobre un habitatge de Torrent després de ser coneixedors els agents de la possible existència d'un cultiu de marihuana en el seu interior, els policies es van desplaçar al lloc comprovant "in situ" que la mateixa desprenia una forta olor d'aquesta substància, així com un enganxament il·legal al fluid elèctric des de la façana.



Després de l'entrada i registre, es van desmantellar dos laboratoris de marihuana compostos per 167 plantes en fase d'assecat amb quasi huit quilograms de pes, una caixa amb més de tres quilograms de cabdells, així com huit focus LED, tres aires condicionats i tres ventiladors. Durant la cerca, es va trobar un cadell a la terrassa de l'habitatge en condicions insalubres i amb les orelles tallades, per la qual cosa es va sol·licitar col·laboració de la Policia Local de Torrent, constatant que el mateix mancava de xip, sent intervingut per part dels agents del cos local per a oferir-li la protecció oportuna.



Per aquests motius, es va procedir a la detenció d'una mare i el seu fill com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i maltractament animal, els quals van passar a disposició judicial. En l'operatiu també van intervindre agents del Grup Operatiu de Resposta (GOR) de la Brigada Local de Seguretat Ciutadana de Torrent i la Brigada Local de Policia Científica.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.218.14

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.