Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 04 de Desembre del 2023
TRADICIONS

Torrent es prepara per a reinaugurar el Betlem de Pallardó mig segle després

El gran pesebre creat per l'artista valencià l'any 1971 tornarà a la plaça Moralets, el seu emplaçament original, on es podrà visitar des del 8 de desembre fins al dia de Reis

Dins dels actes de la seua programació nadalenca, l'Ajuntament de Torrent ultima els preparatius per a reinaugurar divendres que ve el Betlem Monumental de Vicente Pallardó en la plaça Moralets, el seu emplaçament original, més de mig segle després de la seua creació en el taller de l'artista valencià. L'icònic pesebre va ser danyat de gravetat en un acte vandàlic esdevingut l'any 1976 i, ara, ha sigut reconstruït per Gremi d'Artistes Fallers en homenatge a Pallardó, un dels seus agremiats insignes.
 

El gran pesebre podrà visitar-se des del 8 de desembre fins al dia de Reis en horari de 10.00 a 21.00 hores, oferint al públic una espectacular representació d'escenes tradicionals com l'anunciació, els pastors, els comerciants, el naixement amb la Mare de Déu, San José i el xiquet, la mula, el bou, al costat dels Reis Mags i el descans del campament real.
 

Sobre aquest tema, el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, afirma: “El pesebre de Pallardó va marcar a tota una generació de torrentins i torrentines i és una part important del nostre patrimoni. Per eixe motiu, hem volgut recuperar aquesta tradició per a evocar la nostàlgia dels més majors i que tornen a sentir eixa il·lusió pròpia de les festes nadalenques, i que les noves generacions també puguen créixer admirant les escenes d'aquest espectacular Belén, com els seus majors”. L'edil explica que la voluntat de l'equip de govern és “ampliar el recorregut cada any amb noves escenes” i convertir-lo en “un atractiu més de la ciutat i un reclam per al comerç local”.
 

Campanya “Nadal: fotos del passat al futur”
Des de la regidoria de Cultura es pretén involucrar a la ciutadania en la recuperació d'aquesta tradició, per la qual cosa convida als veïns de Torrent a desempolsar els seus antics àlbums de fotos i enviar al correu cultura@torrent.es les fotografies que guarden del Betlem de la dècada dels 70 al costat de l'assumpte Nadal: fotos del passat al futur.

 

L'objectiu és il·lustrar una part del recorregut històric d'aquesta tradició i formar un gran collage atemporal on tots els torrentins tinguen cabuda, donant lloc a gran estampa familiar i intergeneracional.
 En paral·lel, també s'ha creat l'etiqueta #BelenDeTorrent amb la finalitat d'omplir les xarxes socials amb imatges actuals de la instal·lació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.159.48

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.