Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Desembre del 2023
MÚSICA

L'orquestra simfònica flamenca presenta en l'Auditori "Magia i duende del flamenco simfónico"

El flamenc simfònic és un gènere nou el repertori del qual està encara per desenvolupar-se, ja que cap orquestra espanyola, excepte l'OSFE, es dedica exclusivament a això

Lucía Moreno, fundadora i directora de l'Orquestra Simfònica Flamenca (OSFE), amb seu a Còrdova, va arribar al flamenc per pura casualitat. Poc després de tornar de l'Òpera d'Oslo, on va treballar dos anys com répétiteur, una productora andalusa la va contractar per a arreglar, dirigir i actuar en espectacles lírics flamencs a Jerez de la Frontera. Allí, treballant mà a mà amb figures de la lírica, (Ainhoa Arteta, Ismael Jordi) però també amb grans cantaors (David llacs, Estrella Morente, Manuel Lombo) va sentir amb el flamenc una part desconeguda de l'emoció de la música a la qual no havia arribat abans.


Després d'aquella experiència, en la qual va trobar a faltar no disposar d'una orquestra simfònica per a fer flamenc, en 2021 va emprendre en solitari un projecte diferent, basat en un repertori flamenc diferent, per al qual, és clar, no li va quedar més remei que fundar una orquestra també diferent: l'Orquestra Simfònica Flamenca (OSFE).


El flamenc simfònic és un gènere nou el repertori del qual està encara per desenvolupar-se, ja que cap orquestra espanyola, excepte l'OSFE, es dedica exclusivament a això. El pròxim 9 de desembre presentarà en l'Auditori de Torrent una sèrie d'obres pròpies, compostes pel guitarrista i orquestrador flamenc Carlos Pacheco en exclusiva per a ells, així com orquestracions d'obres de grans guitarristes flamencs (Rafael Riqueni, Vicente Amigo o Paco de Lucía) realitzades també pel mateix Pacheco.


L'OSFE presentarà aquest repertori, acompanyada per la balladora Ángeles Román, i per Lidia Rodríguez González i Eduardo López Aguado al cante. Així mateix, comptarà amb la col·laboració especial del flautista flamenc Óscar de Manuel. El concert serà el dissabte 9 de desembre a les 20 h. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.59.72.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.