Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 30 de novembre del 2023

El Síndic admet a tràmit la queixa del PSOE sobre l'enderrocament de l'edifici de Bisbe Benlloch

L'organisme obri un expedient, ja que l'Ajuntament podria haver vulnerat el dret d'accés a la informació pública que té l'oposició

El PSOE ha anunciat que el Síndic de Greuges ha admés a tràmit la queixa socialista per a la seua investigació, perquè l'Ajuntament de Torrent podria haver vulnerat el dret d'accés a la informació pública que té l'oposició, després de no facilitar l'expedient de contractació d'enderrocament de la finca del núm. 3 de la plaça Bisbe Benlloch, "obres que l'alcaldessa va anunciar públicament que estaven sent executades pel consistori tant en una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació com en les xarxes socials municipals", segons recorden els socialistes.



"Negar-nos la informació requerida als grups de l'oposició i a la ciutadania de Torrent és símptoma que alguna cosa no volen que vegem i una falta total de compliment de les seues obligacions legals com a alcaldessa", exposa Andrés Campos, portaveu del Grup Municipal Socialista, qui aclareix que en aquest cas només pot haver-hi dues solucions: "Que l'equip de govern de PP-Vox estiga vulnerant el dret a l'accés a la informació pública per a exercir la seua labor de control i fiscalització o que l'alcaldessa de Torrent haja mentit a tots els torrentins i torrentines sense escrúpols ni remordiments".



El principal partit de l'oposició recorda que el passat 19 d'octubre, es va anunciar que "l'Ajuntament iniciava l'enderrocament del núm. 3 de la plaça Bisbe Benlloch després d'haver rebut el consistori llum verda per al seu enderrocament". Informació que acompanyava amb declaracions d'Amparo Folgado adjudicant-se "l'actuació d'enderrocament com a pròpia del nou equip de govern, quan es tractava d'una actuació privada dels propietaris de l'immoble que, després d'anys de tràmits amb Conselleria de Cultura i Patrimoni, havien aconseguit l'autorització per a l'enderrocament parcial".

 

Aquestes declaracions han sigut qualificades pels socialistes com a "sorprenents", "adjudicant-se com a propi l'enderrocament, i amb les fotografies i vídeos de l'alcaldessa enfront de les obres, com si es tractara de la promotora o cap d'obra", el grup Municipal Socialista va sol·licitar en diverses ocasions l'expedient, "sense rebre la informació en cap moment". Davant aquests fets el Partit Socialista es va veure obligat a dirigir-se al Síndic de Greuges per a denunciar la situació".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.1.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.