Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 29 de novembre del 2023

L'Ajuntament presenta "Un Nadal a Torrent"

L'acte de l'encesa de llums de Nadal serà aquest divendres 1 de desembre en la plaça Bisbe Benlloch amb un espectacle en la participaran més de 100 xiquets de les agrupacions musicals de la Unió Musical, del Cercle Catòlic i de l'Escola Coral

L'Ajuntament ha presentat en roda de premsa la campanya "UnNadal a Torrent" que arrancarà aquest divendres 1 de desembre amb l'acte de l'encesa de llums. Per primera vegada s'avançarà a petició dels comerços de Torrent i com a mostra de suport als comerços de proximitat. La cita serà a les 20 hores en la plaça Bisbe Benlloch on està preparat un espectacle amb la participació de més de 100 xiquets de les agrupacions musicals de la Unió Musical, del Cercle Catòlic i de l'Escola Coral i que finalitzarà amb un castell de focs artificials.



A partir d'aquest divendres la delegació de Festes al costat de les delegacions de Participació Ciutadana i Comerç i Mercats han preparat un calendari d'activitats dirigides a tots els públics. En aquest sentit, l'alcaldessa, Amparo Folgado, ha explicat que, "ens hem bolcat per a traslladar als nostres veïns i veïnes l'esperit familiar, inclusiu i acollidor de les festes nadalenques”. La màxima edil també ha afirmat que l'Equip de Govern ha treballat amb la voluntat de “descentralitzar Nadal perquè arribe als diferents barris de la ciutat”.



Per això, les activitats infantils es realitzaran en tres places de la ciutat simultàniament la plaça Major, la plaça Fra Antonio Panes i la plaça de la Unió Musical. Eixe mateix divendres 1 de desembre s'inaugurarà el Mercat Nadalenc en la plaça de la Unió Musical organitzat per Idea't i en el qual participen 20 comerços locals, on es podran adquirir productes nadalencs, com a adorns o dolços típics, i participar en nombroses activitats infantils. Igualment, del 12 al 15 de desembre els veïns de Torrent podran comprar productes de temàtica d'època i passejar entre les paradetes del Mercat Nadalenc Medieval, situat a partir de l'encreuament del carrer Azorín amb l'Avinguda del Vedat.



Destaquen també en l'agenda d'enguany la celebració de l'Aurora i els actes del Dia de la Immaculada, el 8 de desembre; la gran festa en el Mercat de Sant Gregori del pròxim 14 de desembre, en la qual es realitzarà el tradicional brindis amb les associacions; els espectacles i tallers infantils que ompliran durant tot el mes la plaça Major, l’Hort de Trénor, la plaça Fra Antonio Panes, el Mercat de Sant Gregori i la plaça de la Unió Musical; la programació nadalenca de l'Auditori de Torrent; les activitats per a persones majors que oferiran els centres municipals al llarg de desembre i el tribut a Luís Miguel que coparà la plaça Major el 29 de desembre; la Sant Silvestre, que celebrarà una nova edició el 28 de desembre; o la Scape room “Rescat en Hogwarts” que organitza el Centre d'Informació Juvenil el 2 de gener.



Cal reservar una menció especial per a la inauguració del pesebre monumental de Vicente Pallardo, el 8 de desembre al parc Moralets, el qual ha sigut recuperat pel govern torrentí per a aquestes festes nadalenques. Com també ho mereixen les campanades infantils, que protagonitzaran el matí del 31 de desembre, i les campanades de mitjanit a la Casa de la Cultura, seguides, novament, de la Festa de Cap d'Any oferida per la Federació de Moros i Cristians.



Un altre dels grans atractius d'aquestes festes serà el Campament Real, el qual es traslladarà a l’*Hort de Trénor per a crear un ambient més acollidor i podrà visitar-se els dies 4 i 5 de gener, també fent ús del tradicional *trenet de Nadal. No obstant això, anticipant-se al Campament Real, des del 3 de desembre els patges reals visitaran les places de la ciutat per a recollir les cartes amb els desitjos dels xiquets i xiquetes de Torrent.



La Gran Cavalcada dels Reis Mags posarà punt final a la programació d'aquestes festes nadalenques oferint el major recorregut vist a la ciutat, ja que enguany començarà en l'Avinguda Genaro Palau, des d'on descendirà per l'Avinguda del Vedat. En aquesta ocasió, les seues Majestats d'Orient baixaran per l'altra part de la via per a, així, poder realitzar l'acte d'adoració al portal de Betlem situat en la plaça Moralets.



Campanya de decoració nadalenca ‘Trau el Nadal al carrer’
“Aquesta iniciativa cerca incentivar a la ciutadania a embellir els barris de Torrent de cara a les pròximes festes nadalenques, creant l'atmosfera propícia per a gaudir al màxim Nadal i que els nostres comerços siguen més atractius per als consumidors”, afirma la regidora de Comerç, Sandra Fas.

 

Així, aquesta edició consta de quatre categories diferents. En la primera pot participar qualsevol comerç de la ciutat decorant els seus aparadors, mentre que els veïns i veïnes es poden sumar a la segona modalitat de la iniciativa, fent el propi amb els balcons i façanes dels seus edificis.

 

La tercera estarà reservada a associacions, centres educatius i escoles infantils. I, finalment, totes les associacions de Torrent poden participar en la categoria targeta de felicitació, que és una les grans novetats d'enguany. Cada categoria compta amb un primer premi de 300 euros i un segon de 200 euros en targetes +25, a més d'un tercer premi especial per a cada modalitat.
 

Per a participar en totes aquestes categories és necessari apuntar-se prèviament enviant al correu participa@torrent.es el model de sol·licitud emplenat disponible en la web de l'Ajuntament de Torrent (www.torrent.es). Aquesta inscripció es podrà realitzar fins al pròxim 10 de desembre a les 23:59 h.

 

En totes les categories s'hauran de pujar les fotos pertinents a les xarxes socials amb l'etiqueta #trauelnadalalcarrer abans del 17 de desembre a la mateixa hora. Així mateix, els participants del concurs de balcons i façanes hauran d'enviar també, de manera obligatòria, les seues imatges al correu balconsnadal@torrent.es. Seguidament, el jurat decidirà entre el 18 i el 21 de desembre les obres guanyadores en cada categoria, emetent-se els veredictes corresponents el dia 22 de desembre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.83.79

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.