Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 24 de novembre del 2023
SUCESSOS

Detingut per simulació de delicte i estafa a entitats bancàries i empreses de missatgeria

Va arribar a reclamar 101.357 euros a una entitat bancària, aconseguint el reintegrament en el seu compte 16.000 euros

Agents de la Policia Nacional han detingut a Torrent a un home de 38 anys, d'origen espanyol, com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa i un altre de simulació de delicte després de comprar figures de resina per internet i després realitzar reclamacions bancàries de les compres per suposats càrrecs fraudulents així com falses denúncies policials.
 

Les investigacions es van iniciar el mes de març pel Grup de Ciberdelinqüència de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Torrent després de tindre coneixement d'una possible conducta irregular d'un client d'una entitat bancària, el qual pel que sembla, portava des de l'any 2017 fent reclamacions bancàries i en alguns casos denúncies policials per a reclamar la devolució de càrrecs suposadament fraudulents al seu compte.
 

Després de nombroses perquisicions, els agents van esbrinar el modus operandi de l'investigat, el qual consistia a fer compres de figures realitzades en resina de personatges de sèries d'animació, les quals adquiria en pàgines web japoneses, per a seguidament formular reclamacions a l'entitat bancària o denúncies policials comunicant els càrrecs realitzats per aquestes compres com a fraudulents.

 

Continuant amb les indagacions es va esbrinar que l'import reclamat fraudulentament a l'entitat bancària ascendia a 101.357 euros, aconseguint finalment el reintegrament de quasi 16.000 euros. A més, es va poder comprovar que l'home hauria tingut un total de 26 targetes bancàries, totes elles anul·lades per 772 suposats càrrecs fraudulents.
 

2.357 anuncis en pàgines de compravenda
Els agents, després d'una àrdua labor d'investigació van esbrinar que el sospitós va arribar a tindre un total de 2.357 anuncis publicats en pàgines de compravenda d'objectes, la majoria d'articles de figures de resina, les quals coincidien amb les comprades en les webs japoneses, obtenint així un doble benefici en vendre les figures.
 

D'altra banda, també ha eixit damnificada una plataforma en línia la qual compara preus d'enviaments d'empreses de paqueteria, i amb la qual l'investigat efectuava l'enviament de les figures, ja que durant anys va estar declarant un pes inferior al real en els paquets que enviava perquè l'enviament resultara més econòmic, no podent aquesta empresa reclamar-li l'import per excés de pes, el qual ascendeix a quasi 11.200 euros. La investigació ha culminat amb la detenció de l'investigat, com a presumpte autor dels delictes d'estafa continuada i simulació de delicte, el qual ha sigut posat a disposició judicial.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.142.24

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.