Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 22 de novembre del 2023
OCI I TURISME

La Mancomunitat de l'Horta Sud exposa el seu Pla Estratègic de Turisme en Europa

L'entitat supramunicipal també va presentar els seu Pla de mobilitat i estratègia de parcs empresarials a Timișoara, capital cultural europea 2023

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va estar present en la conferència europea sobre Patrimoni i Turisme celebrada a Timișoara, capital cultural europea 2023, on va ser presentat el Pla estratègic de turisme de la mà de Bartolomé Nofuentes, president de la Comissió d'Assumptes Europeus de l'entitat i que va presidir aquesta reunió.

 

El projecte de la Mancomunitat, que va comptar amb 630.000 € dels fons europeus, va ser rebut amb molt d'interés per tota la representació de les regions de Bèlgica, França i Polònia, entre altres, que hi estaven presents i hi mostraren interés.

 

Bartolomé Nofuentes va comentar la importància que tenen “els governs intermedis per a la promoció del patrimoni cultural i el turisme”. “Els fons europeus permeten crear projectes que uneixen les ciutats i regions de tota Europa i volem liderar aquestes iniciatives des de Paternalia”, va remarcar.

 

L'associació Paternalia va nàixer per a millorar la visibilitat dels ens locals intermedis i la promoció de polítiques comunes a nivell local, en la qual hi ha un total de dèsset regions de cinc països diferents: Espanya, Romania, Bèlgica, França i Itàlia. La Mancomunitat es troba al costat de les diputacions espanyoles d'Almeria, Càceres, Castelló, Jaén, Lleó, Ourense, Segòvia, Sevilla, Tarragona i València; la francesa d'Aude; la italiana de Lucca; les romaneses de Timis i Maramures; i la belga de Brabant-Wallon.

 

Amb el pas del temps, ha aconseguit convertir-se en una associació internacional amb personalitat jurídica que busca ser una gran plataforma per a totes les regions dels països europeus. Cultura, Turisme i Patrimoni, entre altres, són alguns dels punts clau a què vol donar veu aquesta associació.

 

L'any 2009 es va seguir l'organització general de la xarxa i es van crear tres grans grups de treball. Es va realitzar una enquesta entre les regions membre per a poder dirigir les polítiques cap a un punt comú amb interessos comuns i, a causa d'això, es van concretar tres línies d'actuació.

 

D'una banda, es va crear la línia d'Economia, Innovació i Energia. D'altra banda, la línia d'Ocupació, Capacitació i Inclusió Laboral. Finalment, la tercera línia va ser la de Desenvolupament Territorial, Turisme i Noves Tecnologies. L’associació ha remarcat que cada membre adopta les mesures voluntàriament per a la millora de tot el conjunt de l'associació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.215.61

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.