Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 20 de novembre del 2023
BENESTAR ANIMAL

La Policia Local comença una campanya informativa per als propietaris de gossos

Els agents informaran de les seues obligacions per a millorar la convivència ciutadana

La Policia Local de Torrent ha iniciat una campanya informativa dirigida als propietaris de gossos que transiten per la via pública. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és conscienciar sobre la importància de mantindre nets els espais comuns i promoure una convivència ciutadana harmoniosa entre els residents de Torrent i les seues mascotes. A més, els agents també porten amb si un identificador de microxip, per a comprovar que els seus propietaris compleixen amb la llei.
 

Entre les principals recomanacions es troba evitar la defecació i micció en àrees públiques. Per això s'instarà els propietaris de gossos a evitar que les seues mascotes defequen o miccionen en voreres, zones destinades al trànsit de persones, façanes d'edificis, mobiliari urbà i altres equipaments públics. En cas que això ocórrega, se'ls exigirà recollir els excrements i netejar la zona afectada utilitzant elements i productes adequats.
 

Portar bossa hermètica per a la retirada d'excrements. Es posarà l'accent en la necessitat de portar amb si una bossa hermètica destinada a la recollida d'excrements, la qual ha de ser depositada en llocs apropiats com són els contenidors específics i en cas de no haver-hi en la zona, en els de residus. La Policia Local també informarà que s'ha d'utilitzar productes de neteja i desinfecció. Els propietaris de gossos han de portar un envàs, preferiblement atomitzador, amb un producte de neteja i desinfecció suficient, com a vinagre o derivats de l'àcid cítric, per a l'adequada neteja de les zones afectades per miccions.
 

D'altra banda, en el cas que no existisca un lloc específic en la via pública perquè els gossos defequen, s'instarà els amos a conduir a les seues mascotes a l'embornal més pròxim del clavegueram. Aquestes directrius busquen promoure la responsabilitat dels propietaris de mascotes i garantir una convivència ciutadana respectuosa amb l'entorn urbà a la ciutat de Torrent. La Policia Local serà present en diversos punts de la ciutat per a proporcionar informació addicional i aclarir qualsevol dubte que els ciutadans puguen tindre respecte a aquestes pautes.
 

Des de les regidories de Sanitat i Consum, així com la de Seguretat Ciutadana, s'espera que la col·laboració dels veïns i veïnes de Torrent contribuïsca a mantindre la ciutat més neta i agradable per a tots, tant per als residents com per a les seues benvolgudes mascotes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.221.66.130

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.