Dissabte, 15 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 16 de novembre del 2023
PATRIMONI

Torrent recupera la senda pel Barranc de l’Horteta

La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l'Horteta, de 14 quilòmetres, és una joia natural que atrau a visitants de la comarca, fomentant el turisme sostenible i creant consciència sobre la importància de preservar el nostre patrimoni natural

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Torrent porta actuant des de principis d'estiu en la recuperació integral de la Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l'Horteta. Des del mes de juliol, s'està esbrossant i netejant de fems i espècies invasores que havien colonitzat aquest eix mediambiental, turístic i paisatgístic per a la ciutat.

 

Aquesta sendera, de més de 14 quilòmetres, serpenteja a través del barranc i serveix com a testimoni històric del patrimoni hidràulic de Torrent. Des que es va crear aquesta sendera en 2014, ha sigut un enclavament essencial punt per als amants del senderisme que arriben de tota la comarca a la recerca de la bellesa natural i la connexió amb la història de l'aigua en la capital de l'Horta Sud.

 

José Francisco Gozalvo, Regidor de Medi Ambient, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa: "Estem compromesos amb la recuperació del nostre patrimoni natural. La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l'Horteta és un actiu inavaluable que mereix ser restaurat i preservat tant per al gaudi actual de senderistes i ciclistes, així com tindre un manteniment continuat perquè puga ser gaudit per generacions futures". S'han retirat tones de deixalles i s'ha dut a terme una acurada eliminació d'espècies invasores que amenacen constantment amb desplaçar a les plantes autòctones.

 

Aquesta mateixa setmana està en procés de recuperació el tram pròxim al Clot de Bailón, un paratge natural emblemàtic de Torrent. La brigada forestal contractada per l'Ajuntament, s'ha concentrat en aquesta àrea per a assegurar que la sendera oferisca una experiència inigualable per als visitants, al costat d'una font emblemàtica del terme i el llac contigu.

 

El govern de Torrent està compromés amb la protecció del medi ambient i la millora dels espais naturals. Aquest projecte no sols té com a objectiu revitalitzar la sendera, sinó també enfortir el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i la conservació ambiental.

 

Per eixa raó, Gozalvo també ha assenyalat que “la pròxima actuació que realitzarem és la renovació de cartelleria i panells dels punts més importants de la sendera, es crearà un nou punt de descans i es tornarà a editar la guia, perquè tots els veïns coneguen el patrimoni etnològic i natural que tenim al costat del barranc de l’Horteta”.

 

Els beneficis d'aquest projecte transcendeixen l'esfera local. La Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l'Horteta és una joia natural que atrau a visitants de la comarca, fomentant el turisme sostenible i creant consciència sobre la importància de preservar el nostre patrimoni natural.

 

Amb aquesta iniciativa, el govern de Torrent marca l'inici d'una nova etapa de protecció, neteja i posada en valor d'un enclavament important, creat en 2014 i que recorre des de l'Arquet a l'Assut del Pantà, així com per fonts com la de Sant Lluís, el Clot de Bailón i fins a les restes d'un antic pont romà.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.221.66.130

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.