Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 13 de novembre del 2023
MÚSICA

Santa Mónica trau el seu primer senzill "Quiero volver a empezar"

El grup torrentí ja prepara el llançament del seu disc debut que vorà la llum proximament després de mesos de treball

El grup torrentí Santa Mónica trau el seu primer senzill "Quiero volver a empezar". Aquest grup torrentí ja prepara el llançament del seu disc debut que vorà la llum pròximament després de mesos de treball. Hem pogut parlar en exclusiva amb Gustavo Casquero, compositor i vocalista de Santa Mònica, de com ha estat la gravació i la composició del single que ja podem escoltar a totes les plataformes de streaming.

Des que vau anunciar que havíeu de publicar "Próximamente" ha passat molt de temps, però ja tenim açí "Quiero volver a empezar". Què ha passat en tot aquest temps? Hi ha vegades que la lentitud ve donada per motius domèstics. Volíem anar a més velocitat, però les vides personals no ens ho permetien. Una cosa és tenir les cançons compostes amb una guitarra i un piano i una altra cosa és gravar. Gravar és una cosa molt seriosa per a la qual cal preparar-se molt i tenir la filosofia narrativa clara.



Quin és el procés compositiu? El que jo acostume a tenir al cap és un missatge que vull poder traslladar a algú. Intente que siga tan sincer com siga possible i ha d'anar en una línia musical que m'agrade. És més natural del que sembla, no és una cosa tan metòdica sinó una cosa molt més senzilla.


A l'hora de compondre, intentes no escoltar música per no intoxicar-te i el subconscient no et faça i escrigues alguna cosa que ja has escoltat? Sóc una persona que no escolte massa música. No està del tot bé, però com diu la frase: no hi caben més grups al meu cor. La música no l'escolte com a tal, l'estudie i l'analitze des de fa anys. Em costa molt disfrutar-la, perquè estic pensant més en coses tècniques.



El so de la cançó recorda Arcade Fire, Radiohead... quins són aquests grups que ocupen tant d'espai al teu cor i dels que agafes referències a l'hora de compondre? Els grups que més estudi són els culpables que jo haja volgut dedicar tant esforç i sacrifici a la música. Te'ls puc resumir a Travis, Beck, Radiohead i Beatles. Tots tenen un gran valor amb la barreja que fan de l'emoció o la intel·ligència a l'hora de crear acords i progressions. Fent una analogia amb el cinema seria com crear o reinventar els plans.



On heu gravat? Hem gravat a Montreal Studios i ho ha produït Hans Krugger. És un lloc molt especial a Navarra, és com un mas molt gran on et pots fins i tot quedar a dormir precisament per poder crear només alçar-te. Amb Hans hi ha una connexió molt especial. Amb ell he viscut alguns dels dies més feliços de la meua vida, perquè jo li donava una cosa i ell me la tornava amb tot el sentit del món.



Quan podrem sentir més de Santa Mònica? Just demà me'n vaig a Navarra per a la postproducció del següent single "Puede ser que haya estado bien". Que eixirà abans de final d'any.
 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.27.210

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.