Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 09 de novembre del 2023
MEDI AMBIENT

El vent de ponent dispararà les temperatures que fregaran els 30 graus

Després de viure el mes d'octubre més càlid i sec des que es té registres, novembre segueix sense pronòstic de pluges generals i persistents

El vent de ponent, que ens ha acompanyat durant moltes jornades a l'octubre, tornarà a ser el protagonista aquest cap de setmana i principis de la següent. Aquest vent de l'oest dispararà els termòmetres a Torrent on es podran aconseguir els 30 graus dilluns que ve en ple mes de novembre, el conegut com a estiuet de Sant Martí, arriba amb temperatures excepcionalment altes en plena tardor. De moment no es veu a curt ni a mitjà termini un episodi de pluges generals i persistents.
 

Novembre segueix la mateixa dinàmica que ja va tindre octubre que ja ha sigut el mes més càlid i sec des que es té registres, és a dir des de l'any 1950. Dels 31 dies del mes d'octubre tan sols dos les temperatures van estar per davall de la mitjana, la resta de jornades van estar per damunt del que és habitual fins i tot va haver-hi jornades amb 7 graus més. Excepte els dies 21 i 22, que van ser els més freds, la resta la temperatura mitjana va estar de manera persistent per damunt dels valors normals. Van destacar els registres del dia 1, quan es van registrar les temperatures més altes en un mes d'octubre.



Segons l'AEMET, "la temperatura mitjana va ser de 19 graus, 2,4 superior a la de la climatologia de referència". És, juntament amb 2013, el segon mes d'octubre més càlid des del menys 1950, només per darrere d'octubre del passat 2022 i també el segon més sec del segle, per darrere d'octubre de 2013 i el sisé més sec des de 1950.
Tampoc les pluges han fet acte de presència deixant en la capital de l'Horta Sud registres de menys de 3 litres per metre quadrat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.116.51.30

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.