Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 03 de novembre del 2023

El PSOE critica la borsa d'ocupació de peons municipals anunciada per l'equip de govern

Encara que el seu vot va ser a favor en el ple ordinari de novembre, el principal partit de l'oposició afirma que "no es trobava ni en les bases ni en la convocatòria" iniciada amb el govern socialista

El PSOE critica la borsa d'ocupació de peons municipals anunciada per l'equip de govern. Encara que el seu vot va ser a favor en el ple ordinari de novembre, el principal partit de l'oposició afirma que "no es trobava ni en les bases ni en la convocatòria" oberta amb el govern socialista.

 

Des del mateix partit recorden que aquest procés es va posar en marxa en l'anterior legislatura amb l'objectiu d'estabilitzar 16 funcionaris interins, que ja es trobaven majoritàriament en plantilla de la Brigada d'Obres, i que es troben en un procés de concurs de mèrits de peons des de fa diversos mesos, arran de la reforma del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.



Els socialistes critiquen que "aquest procés, que ja es trobava avançat, s'ha vist ara modificat de manera substancial, amb la introducció d'una borsa d'ocupació que no es trobava en la convocatòria ni en les bases".
El PSOE afirma que aquesta modificació s'ha produït "sense acord de la Taula de Negociació, en contra del que afirmen el govern de PP-Vox en la seua nota de premsa".

 

Aquesta falta d'acord, recorden els socialistes, "s'ha vist motivada fonamentalment en dos punts: els dubtes legals sobre la procedència d'una borsa d'ocupació que no s'havia anunciat prèviament i que, per tant, restringia el seu accés i no permetia presentar-se al conjunt de la ciutadania i el de posar per darrere a les 4 persones que es trobaven en la bossa que es trobava vigent, una qüestió que podria suposar si és el cas la impugnació de la bossa constituïda perquè en l'anterior sí que es va superar un examen i aquesta només ha requerit la presentació de mèrits".
 

En referència a aquestes qüestions, el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos, ha afirmat que "es tracta d'un procés d'estabilització dins de la gestió municipal, i una vegada més intenten presumir i posar-se medalles que no són tals amb notes de premsa que difonen mitges veritats i fins i tot alguna mentida".
 

Mentrestant, el Grup Municipal Socialista ha presentat una moció per a la creació d'una borsa d'ocupació real i efectiva que permeta presentar-se a la ciutadania de manera lliure. Aquesta moció té un plantejament basat en el respecte a la igualtat d'accés i mèrit.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.137.152

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.