Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 02 de novembre del 2023
OCI I TEMPS LLIURE

L'últim videoclub de Torrent es resisteix al seu tancament

El seu propietari porta llogant pel·lícules des de 1993

La vida d'Ángel Varea és una vida de pel·lícula. Qualsevol que haja viscut a Torrent en els últims 30 anys sabrà de què estem parlant. I és que Ángel i 'Videoclub 7 dies' són dos noms que van de bracet. Corria l'any 1993 quan per primera vegada s'alçava el teló del 'Videoclub 7 dies'. En aquells dies, 30 pel·lícules en VHS era tot el que podíem trobar en les seues prestatgeries, però hui, més de 30 anys després i després d'haver viscut la digitalització del cinema, uns 10.000 títols inunden les parets d'aquest xicotet negoci en el qual ara penja un cartell de traspàs.
 

El videoclub del número 49 del carrer Pare Méndez de Torrent diu adéu. I no ho fa per falta de clientela, ja que, encara que és cert que el negoci del lloguer s'ha vist molt afectat amb la quantitat de plataformes digitals i -per descomptat- per la pirateria, diàriament són més de 20 els clients que entren per la seua porta, bé siga per a comprar o llogar alguna pel·lícula, o bé siga per a emportar-se llepolies del quiosc que tots coneixem i on troben un rostre familiar.
 

A partir del 31 de desembre haurà arribat el moment en què Ángel, per fi, puga gaudir d'un merescut descans per jubilació i d'alguna escapada que una altra al cinema un cap de setmana o, per què no?, d'una pel·lícula des del sofà de la seua casa.
 

Mentre espera amb nostàlgia l'arribada d'aquesta data, i com si d'una de les majors sagues de la història del cinema es tractara, Ángel afronta la seua 'última croada' amb l'esperança que 'el Dial del Destí' li tinga oferides noves aventures al videoclub de la seua vida. Com Indiana Jones, aquest veí de Torrent enamorat del cinema espera trobar el 'Sant Greal' que li done vida eterna al seu negoci abans del final del seu llarg viatge per la pantalla gran. Ángel està convençut i il·lusionat de poder trobar a la persona adequada que vulga continuar el seu llegat i aconseguir que un negoci amb tantes històries i anècdotes entre les seues quatre parets no abaixe el teló i desaparega com si res.
 

Coneixedor de la dificultat de trobar aquesta persona a qui per traspassar el seu '7 dies', Ángel ja ha empaperat amb emocions trobades el local amb les ofertes que llançarà fins a l'últim dia, amb títols des d'un euro i col·leccions completes com 'La guerra de les galàxies', esperant al fet que arribe el 31 de desembre orgullós de saber que ha sigut l'últim videoclub supervivent de Torrent i dels pocs que queden en tota Espanya.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.192.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.