Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 11:37:28 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 30 de Octubre del 2023
FALLES 2024

Cronista plantarà la primera falla dissenyada per "No Queda Tint" de la mà d'Estudi Chuky

La dissenyadora de la Teta mundi que es va convertir en una icona en l'actuació de Rigoberta Bandini al Benidorm Fest debuta com a dissenyadora de falla

El casal de la falla Cronista, va acollir el passat 27 d'octubre la presentació del projecte de falla major per al mes vinent de març que portarà per lema "Excultures" i que serà dissenyada per la dissenyadora i professora de la BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny de Barcelona, Marina Salazar i realitzada per Estudi Chuky.


En un acte presentat per la periodista Ada Dasí i en la qual van ser protagonistes les noves tecnologies, ja que Marina va intervindre per vídeo conferència, es va revelar gran part del contingut de la falla 2024 per part de Raúl Martínez i Marina Salazar. "Les escultures clàssiques iconogràfiques que formen part del nostre imaginari col·lectiu es revolucionen en el museu. Amb un toc sexy, eròtic-festiu, hot i provocatiu, modernitzem els clàssics a través la crítica, la reflexió i l'humor de manera divertida i alguna cosa disbauxada."
 

La comissió torrentina contínua un any més apostant per projectes que es comprometen tant en el contingut com en la línia estètica, amb aportacions de primera línia com Marina Salazar que possiblement farà traspassar més enllà de l'entorn pròpiament faller la seua falla del present exercici. '"Qui no ha somiat alguna vegada amb amagar-se en un museu i tindre l'oportunitat de veure el que succeeix quan tanquen...?

 

I és que a colp de pinzell, color i màgia les escultures clàssiques es revolucionen i salten de les seues vitrines per a cobrar vida en aquestes falles torrentines del 2024. L'espectador descobrirà que està envoltat d'un halo màgic d'estàtues que parlen, que es reivindiquen i lluiten, la qual cosa posa al museu, a Torrent i al món potes enlaire."

 

Una vintena d'artistes plàstics es comprometen amb el projecte social de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve i l'associació Invisibles. Artistes de Torrent, València i Barcelona realitzaran una exposició que culminarà amb una subhasta benèfica a favor de l'associació que treballa amb les persones sense llar. El casal de la Falla Cronista va acollir la doble presentació del projecte de falla major i del projecte social. Com ja és costum en la comissió torrentina, vincularà la seua falla a un projecte social que en el present exercici han decidit fer-lo juntament amb l'associació Invisibles.

 

A més de convertir-se en voluntaris de l'entitat i donar a conéixer en la seua comissió, i més enllà d'aquesta a la resta del col·lectiu faller, la labor que porten a cap i la realitat de les persones sense llar, han volgut vincular la falla amb el projecte social i per a això han reclutat a 20 artistes plàstics de Torrent, València i Barcelona capitanejats pels torrentins Eugenio Simó i Alberto Silla i la dissenyadora de Barcelona Marina Salazar, que igual que en el concepte de la falla que plantaran al març intervindran cadascun la mateixa escultura, donant-li un nou significat i concepte. Les obres formaran part d'una exposició el mes vinent de febrer que culminarà amb una subhasta benèfica a favor d'Invisibles.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.35.1

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.