Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 24 de Octubre del 2023
Guillermo Alonso, Primer Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Torrent

“Volem acabar amb els prejudicis que hi ha al voltant del nostre partit”

Alonso del Real contesta a les crítiques del PSOE al voltant de la pancarta en els minuts de silenci recordant que cap violència ha de tindre cognoms

Guillermo Alonso del Real és nascut a Andalusia, però és torrentí d’adopció i de vocació. Candidat de VOX a les passades eleccions municipals s’ha convertit en primer tinent d’alcalde i regidor d’educació i Esport gràcies a un pacte amb el PP. Amb ell parlem de l’actualitat local i de com està afrontant aquest nou repte.

 

Com ha sigut arribar a la política i convertir-se en poc de temps en primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Esports.  Feliç i molt content perquè m’he sentit molt ben rebut per part de tots inclús de l’oposició, al cap i a la fi tots busquem el millor per a la nostra ciutat. Estem arrancant com aquell que diu amb moltes ganes i molta il·lusió per continuar treballant per Torrent.

 

Com han sigut aquests primers 100 dies de govern amb el PP? Puc dir en resum que molt positius. La relació amb Amparo Folgado des del minut u ha sigut molt bona. Nosaltres hem arribat de nou i el que volíem és tindre visibilitat i tindre contacte amb els veïns i resoldre’s els seus problemes, que és, al cap i a la fi, la política local. Venim d’un canvi de signe polític en el govern afegit també a què els 4 regidors del partit no teníem cap experiència en política, ja no és que hem pujat al tren en marxa, se’m pujat a l’AVE directament.

 

Amb tota la legislatura per davant, que es pot fer perquè VOX no acabe engolit per la marca PP ací a Torrent? Al final tant PP com PSOE són dues locomotores que poden acabar en tot. Però crec que nosaltres tenim un element diferenciador, eixe tracte humà, i que es coneguen com a persones, per al final la marca VOX en l’àmbit nacional nosaltres li donem el nostre punt diferenciador en l’àmbit local. Estem bolcats en escoltar tots els nostres veïns, volem acabar en els prejudicis que hi ha al voltant del nostre partit.

 

Només començar el nou govern va saltar la polèmica dels assessors de l’equip de govern. El pressupost és el mateix, però s’ha reduït el salari brut de cadascun. En el nostre cas podríem tindre 5 assessors i no tenim cap. Perquè eixa persona està pagada amb diners públics necessitem que siga el més competent possible perquè va a treballar al servei dels torrentins i no dels regidors. A més som el grup amb menys alliberats i els primers a apretar-se el cinturó en aquest cas hem sigut nosaltres.

 

Cada minut de silenci per violència masclista, el PSOE torna a denunciar que VOX i PP no es fiquen darrere de la pancarta. Nosaltres no hem fet cap imposició al PP ni el PP a nosaltres dit açò, jo estic en contra de tota classe de violència i absolutament a favor de defendre i protegir als més desprotegits. El que no puc permetre per les meues creences és posar cognoms a segons que tipus de violència que generen diferències de víctimes de primera i de segona i en això no dic que les dones no tinguen la protecció que tenen, tot el contrari. Però recorde que dos dies abans de l’últim minut de silenci un home, al paréixer, havia mort i culpaven la seua parella, una dona i l’home, però sobretot la seua família no mereix estar en un pitjor lloc. Hem de protegir a les nostres dones, els nostres fills i els nostres majors davant una situació d’inferioritat, sempre.

 

La seua delegació ha hagut de lidiar amb els problemes que han tingut els alumnes dels centres d’educació especial amb el transport escolar. A poc a poc es va normalitzant la situació, però jo fins que no s’arribe a una normalització total no estaré tranquil. Hem estat en tot moment en contacte amb els pares i mares i amb la direcció dels centres  i estar al seu costat. I vull insistir que el comportament de tots ha sigut exemplar reclamant el que és just.

 

Com està sent les negociacions del pressupost? Estem raonant, però els diners són els que són i hem de gastar-se el que tenim. Ara s’ha anunciat una rebaixa de l’IBI per la qual cosa estem mirant quines despeses són les més necessàries davant dels que no ho són tant tenint sempre presents les necessitats dels nostres veïns.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.41.174

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.