MEDI AMBIENT
Hidraqua i Aigües de l'Horta consoliden el seu compromís enfront de la crisi climàtica en la Comunitat
La campanya “Climes per al Canvi” ha recorregut la Comunitat amb la participació dels seus sectors més representatius en unes conclusions globals que posa a la disposició de la ciutadania
El 24 d'octubre se celebra el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic amb l'objectiu de mobilitzar a la societat sobre els efectes del canvi climàtic. Hidraqua i les seues empreses mixtes participadesentre la que està Aigües de l'Horta centren els seus esforços a sensibilitzar sobre el greu perill que comporta el calfament global sobre el planeta. Este gran repte requereix una transformació global a diversos nivells, amb el desenvolupament de solucions innovadores en economia circular a través de l'ús de la digitalització. Solucions que permeten adaptar-se i mitigar els efectes del canvi climàtic, impulsant un model de ciutat més resilient i sostenible.
És a través dels centres d'innovació de Hidraqua, pertanyents a la xarxa Dinapsis del grup Agbar, Dinapsis Costa Blanca, situat a Benidorm i Dinapsis València amb els quals es busquen estes solucions. A través de la innovació, la digitalització i l'impuls de les aliances, Hidraqua i les seues empreses mixtes, actuen en primera línia en el foment del desenvolupament sostenible. Exemples són la campanya d'implicació global “Climes contra el canvi” posada en marxa per Hidraqua i les seues empreses mixtes, o la “Càtedra Aigües d'Alacant de Canvi Climàtic” per a la lluita contra el canvi climàtic.
“Climes per al Canvi”: una campanya d'implicació global
Fins a març de 2023 i durant més d'un any esta iniciativa ha sigut una mostra de la lluita contra la crisi climàtica i del full de ruta a seguir per a mitigar els seus efectes a la regió mediterrània, com un dels denominats “punts calents” d'este problema global. A través de l'organització de deu col·loquis amb la participació dels sectors més representatius de la Comunitat Valenciana, d'institucions i d'especialistes, va ser possible conéixer els esforços i estratègies que s'estan portant en diferents àmbits, i extraure d'ells unes conclusions globals que l'empresa ha posat a la disposició de tothom en la pàgina web del projecte www.climasparaelcambio.es.
Amb tot això, “Climes per al Canvi” ha perseguit l'objectiu d'inspirar un ambient de conscienciació i cooperació en diversos àmbits d'esta societat, generant climes propicis a un canvi d'hàbits fonamental per a frenar la crisi climàtica en la Comunitat Valenciana; un projecte a més, que gràcies a la seua orientació digital ha buscat la difusió global d'un problema que afecta de forma generalitzada.
Un espai de reflexió, debat i investigació
Per la seua part i en l'àmbit de la província d'Alacant, Aigües d'Alacant és una de les empreses mixtes el compromís ferm de les quals de lluita contra el Canvi Climàtic es materialitza en un desplegament d'accions que abasten des de la mitigació i la compensació, passant també per l'adaptació o la cerca de solucions basades en la naturalesa, de les quals el Parc Urbà Inundable la Marjal a Alacant és un exemple clar.
Dins d'este conjunt d'iniciatives, destaca l'impuls donat l'any passat 2022 per Aigües d'Alacant per a la posada en marxa de la “Càtedra Aigües d'Alacant de Canvi Climàtic”, al costat de la Universitat d'Alacant, càtedra que al seu torn ha passat a formar part de la “Xarxa de Càtedres de l'Aigua” que lidera Agbar. Esta iniciativa conjunta té com a missió fonamental la col·laboració entre el món empresarial i l'universitari enfront del repte global, formant un nucli de reflexió, debat i investigació amb el desenvolupament de diferents programes formatius, d'investigació i divulgació que contribuïsquen a ampliar i difondre els coneixements en aquesta matèria.
Al costat d'això, Aigües d'Alacant treballa en el seu nou Pla Estratègic 2022-27, un full de ruta per a la companyia al llarg dels pròxims anys que inclou la “Lluita contra el Canvi Climàtic com un dels cinc eixos vertebradors de l'acció empresarial, eix que es materialitza a través d'uns objectius mesurables i quantificables per la companyia, i que se centren en un augment del mesurament del seu impacte en les emissions de petjada de carboni; en la utilització d'energia verda i de noves flotes de vehicles elèctrics; o de mesures d'adaptació i resiliència enfront del canvi climàtic, gràcies a infraestructures ja existents com el parc la Marjal a Alacant, i a altres noves, com les que es construiran gràcies al projecte Alacant Aigua Circular per a la reutilització del 100% de l'aigua de depuració.
Així mateix, Aigües d'Alacant treballa intensament des de fa temps i de manera gradual en la reducció de l'ús del plàstic, en l'àmbit de les Operacions, incrementant la reducció dels usos de plàstic associats a les obres que la companyia duu a terme i al transport de materials; també, amb un pla específic per a treballar amb la seua cadena de subministrament, amb l'objectiu de dur a terme una profunda anàlisi conjunta que porte a la reducció dels usos del plàstic també en els seus proveïdors.
La xarxa Dinapsis: una cerca constant de solucions
La xarxa Dinapsis desplega solucions digitals de referència per a la transformació digital de la gestió de l'aigua i la salut ambiental. Combina l'operativa dels serveis urbans ambientals amb la divulgació, i ofereix un entorn totalment operatiu. El primer centre de tots ells, Dinapsis Costa Blanca, a Benidorm, inaugurat en 2017, desenvolupa serveis i tecnologies per a acompanyar la transició del sector turístic a models més sostenibles.
L'últim centre, Dinapsis València, inaugurat al gener d'enguany, té com a finalitat impulsar la transformació ecològica dels territoris i avançar cap a l'economia circular i la neutralitat en carboni, fomentant l'aliança indústria-ciutat. Actualment, la xarxa compta amb una desena de hubs Dinapsis al llarg del territori nacional amb cadascun dels centres especialitzats en una temàtica atesa la sensibilitat del territori en el qual se situa i actuant com a accelerador d'innovació en l'ecosistema local.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
13.59.242.240