LITERATURA
L'investigador Adrià Hernández presenta la seua tercera novel·la històrica en el Museu Comarcal
L'autor i exalcalde d'Alaquàs va presidir la Mancomunitat de l'Horta Sud de 1991 a 1999, quan es va crear el Museu
L'investigador local i exalcalde d'Alaquàs, Adrià Hernández García, presentarà la seua tercera novel·la històrica, “Hijos de Abraham”, en el Museu Comarcal de l'Horta Sud “Josep Ferrís March”, situat a Torrent, el dimarts, 24 d'octubre, a les 19,30 hores. L'associació Cor de Vila, a la qual l'autor ha cedit l'obra, impulsa l'activitat, amb la col·laboració de la Mancomunitat de l'Horta Sud.
La presentació en el Museu Comarcal té un caràcter molt emotiu per a l'autor ja que, en la seua etapa d'alcalde (1991-1999) va ser també president de la Mancomunitat de l'Horta Sud i en eixe període es va crear l'espai museístic, impulsat pel moviment que representava la Fundació Caixa Torrent (actual Fundació Horta Sud). Per això, Adrià Hernández va anar així mateix el primer president del consorci que regeix el museu. Una trilogia de novel·les “Hijos de Abraham” tanca una trilogia que Hernández va iniciar amb “La Hoja de Malva” (convertida en 2018 en una obra simfònica) i va seguir amb “Los Baños del Callejón”.
En elles, a través d'una trama d'assassinats i lluites de poder, Hernández recrea com era la vida a Alaquàs, la comarca, el Regne de València i la Corona d'Aragó entre els segles XIV al XVII. En el cas de “Hijos de Abraham”, l'obra té com a protagonista al senyor d'Alaquàs que més alt va arribar en la seua carrera, Baltasar Pardo de la Casta, qui en el segle XVII va ser en dos ocasiones Virrei de Mallorca. Encara que la història novel·lada és fictícia, la major part dels personatges són reals (des d'aristòcrates i altres càrrecs fins a arrendataris i arrendatàries locals o diversos professionals) així com els fets històrics que es descriuen com a teló de fons.
Això és possible perquè Hernández porta més de 15 anys investigant la història local en els principals arxius valencians. Col·laboració solidària L'autor ha cedit l'obra a l'associació solidària Cor de Vila, de manera que no es comercialitza pels mitjans convencionals sinó que s'obté a través de donatius d'un mínim de 15 euros a l'entitat, amb la qual Hernández col·labora des del seu naixement, en plena pandèmia.
Biografia de l'autor Nascut a Alaquàs el 30 de desembre de 1953, Adrià Hernández va rebre la seua formació no reglada a Aldaia, en Comptabilitat i Arts i Oficis. Posteriorment va cursar estudis de Belles arts que no va arribar a culminar encara que sí que es va dedicar durant dues dècades a professions relacionades amb l'artesania com la de pintor de ventalls o ceramista. En 1978 es va traslladar a viure a Torrent, on van nàixer tres dels seus fills i va viure en la capital de l'Horta Sud fins a 1994.
En la seua etapa de residència a la ciutat i abans d'ostentar càrrecs polítics, Hernández va col·laborar amb el moviment ciutadà de la mà de Zequi Castellanos i Valentín Fernández. També en eixa època va treballar en la mítica Torrent Cable, en tasques de producció. També va dirigir un programa amb el nom “Debat”.
Després del seu pas per la política, va acabar la seua etapa laboral en una empresa de Picanya i, des de la seua jubilació, la seua passió és la investigació de la història local. Durant més de 15 anys ha estudiat més de 1.500 documents, que van del segles XIV al XVII, de 99 notaris diferents, dels Arxius del Regne i del Patriarca, que fan referència a Alaquàs, la comarca, el 'cap i casal' i el Regne de València.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
18.117.106.23