Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 19 de Octubre del 2023
EDUCACIÓ

Continuen els greus problemes al transport escolar dels centres d’educació especial

Xavier Martí, portaveu del grup municipal de Compromís-Podem –Esquerra Unida: “És una nova mostra de la gestió dels serveis públics del tàndem PP-Vox en tan sols un mes de govern”

Al dia de hui persisteixen els problemes en les rutes de transport contractades per a donar servei als col·legis d’educació especial. En concret a la Ruta 3 del Col·legi La Encarnación de Torrent les famílies continuen sense poder pujar als autobusos per la inestabilitat de la rampa, fet que ja ha produït alguna caiguda en accedir al transport escolar. També, els ancoratges d’alguns vehicles, tant de les cadires normals com els de les cadires per a nadons, no són els adequats, fet que impossibilita a les famílies afectades poder anar de manera segura ja dins del transport.

 

A més a més, ara s’ha afegit el problema del transport de les monitores, expliquen des del grup municipal de Compromís-Podem-Esquerra Unida: “fins ara les monitores del bus eren recollides i portades en un punt de trobada , tal com ha passat durant els anys anteriors , no havent cap document que indique el contrari. Tanmateix, l'empresa concessionària ha comunicat a les monitores que, a partir de hui, les recullen en primera parada i les deixen en el col·legi o en una altra parada, però no en els punts de trobada de l’alumnat, amb tot el que açò comporta”.

 

Des del grup municipal, també la regidora Ma Jesús Herrada explica que els punts de trobada amb les educadores són fonamentals perquè hi ha xiquets i xiquetes que pateixen problemes de comunicació i expressió, el que els provoca angoixa, nerviosisme i falta de referències afectives, per la qual cosa l’empresa no pot unilateralment establir criteris empresarials que perjudiquen el tracte humà, especialment quan parlem d’alumnes amb necessitats educatives especials.

 

Finalment, el portaveu del grup, Xavier Martí ha explicat que la situació actual està afectant moltes mares i pares, que des de l’inici del curs estan afrontant la pèrdua d’una gran quantitat de hores de treball en les seues empreses,  fet que pot provocar que, en els pitjors dels casos, opten per no dur a les seues filles i fills al col·legi. “Els problemes persisteixen i no s’ha aportat cap solució que acabe amb les deficiències patides des de l’inici del curs escolar”, ha conclòs.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.45.116

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.