Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 18 de Octubre del 2023
MÚSICA I TEATRE

L'art d'Antonio Rey, Rancapino Chico i Karime Amaya arriba a Torrent amb el Festival Flamenc 2023

L'Auditori de Torrent acollirà una nova edició del prestigiós festival des de divendres que ve 20 al diumenge 22 d'octubre

Com ja és tradició, l'arribada de l'estació tardorenca porta amb si un dels esdeveniments més esperats de la programació de l'Auditori de Torrent, el Festival Flamenc, que des de divendres que ve 20 al diumenge 22 d'octubre brindarà al públic l'actuació de tres gegants del panorama: Antonio Rey, Rancapino Chico i Karime Amaya.
 

El famós guitarrista Antonio Rey, qui ha sigut acompanyant habitual de grans figures del cant i del ball, com Farruquito, Antonio Canales o Rafael Amargo, obrirà el festival el divendres, a les 20 h, fent gala del virtuosisme amb l'instrument i de la maduresa musical que li han portat a brillar amb llum pròpia damunt de l'escenari durant llargs anys, i a collir, entre altres reconeixements, el Premi Latin Grammy 2020 al Millor Àlbum de Flamenc.
 

El dissabte, també a les 20 h, el programa continuarà amb l'actuació d'un de les grans icones del flamenc pur en l'actualitat, Rancapino Chico. El fill del cantaor Alonso Nuñez Rancapino va seguir els seus passos des de molt jove i segons paraules del seu pare “el xiquet taral·larejava les cançons abans de començar a parlar".

 

En 2016, i malgrat la seua joventut, va ser guardonat en la IX Edició dels Premis de Cultura Gitana - Joves Creadors i en 2019 va llançar el seu primer treball discogràfic, Pel meu amor a l'art, gravat en directe en companyia de Faena Romera, Pansequito, Juan Villar, Chiquetete, Pedro Bacán, Aurora Vargas o María Vargas, entre altres. Actualment, el cantaor xiclanero canta acompanyat del seu fidel escuder, el guitarrista Antonio Higuero, i és considerat com una gran figura consagrada dins del flamenc pur, hereu dels cants de Cadis i defensor dels cants tradicionals.
 

La clausura del festival arribarà el diumenge a les 19 h de la mà de la balladora Karime Amaya, neboda-neta de la balladora universal més gran i venerada de tots els temps, Carmen Amaya, i protagonista en els fòrums i tablaos més importants del món, com El Flamenc, el més insigne de Tòquio (el Japó). Amaya també ha compartit escenari amb il·lustres com Tomatito, Els Losada, Farruquito, Gerardo Nuñez, Maria Pagés, Israel i Pastora Galván, Antonio Canales o Manuela Carrasco. La balladora també summa participacions en diferents festivals com el Festival Quito Flamenc (l'Equador), el Festival d'Art Flamenc de Mont de Marsan (França), el Festival d'Art Flamenc de Monterrey (Mèxic), el Festival de Jerez, la Biennal de Sevilla i el Festival Flamenc Internacional d'Albuquerque (els Estats Units).
 

Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l'Auditori el dijous de 17 a 20 h, el divendres d'11 a 13 h i des de 2 hores abans del començament de l'espectacle.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.73.131

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.