Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 16 de Octubre del 2023
MÚSICA

Los Inhumanos tornen en concert a Torrent 40 anys després en CC Les Amèricas

L'històric grup valencià dels 80 torna a retrobar-se amb el seu públic torrentÍ en dissabte que ve 21 d'octubre a partir de les 23.00 hores

Conta una llegenda, que com tota llegenda tindrà el seu costat fantàstic i el seu costat real, que a mitjan anys 80 del segle passat, uns joves àvids d'aventura, diversió, que estiuejants en la valenciana platja de El Saler, van aprofitar la infraestructura que els proporcionava de manera indirecta la Comissió de Festes del lloc i van assaltar amb premeditació i traïdoria la tarima des de la qual uns músics amenitzaven la nit. 
 
Van aprofitar una pausa dels artistes per a refrescar la veu i descansar la veu per a enfilar-se sobre l'escenari amb uns instruments confeccionats per ells mateixos i van començar a cantar, més aviat vociferar lletres de cançons en aquells dies conegudes. El moment va deixar molt a desitjar i els patits estiuejants no van acabar d'entendre el que succeïa. Això sí. Ningú va imaginar, crec que ni ells mateixos, la qual cosa havien parit en eixe mateix moment. Acabaven de nàixer Els Inhumans.
 
Al principi la banda dels Germans Aguado i amics funcionava per festes locals, urbanitzacions i falles, on els deixaven, més que on podien. Prompte el seu estil desenfadat, disbauxat, simpàtic i molt fàcil va anar captivant al públic valencià que els va alçar al més alt. No hi havia festa que es preara sense la música dels Inhumans: Ana, Tu eres una foca, Estiu inhumà, El Dj Boig van ser autèntics hits a València. 
 
Col·lapsaven places i discoteques. Eren els numere un. Prompte van arribar èxits a nivell nacional "Manue", "El Simca mil", "Me duele la cara de ser tan guapo", "Las chicas no tienen pilila", etc . El seu èxit va ser rotund. Les gires llargues i triomfals. Tota ciutat o poble els volia en les seues festes patronals i a les seues sales de festa. 
Van tocar el cel amb eixides internacionals i col·laboracions amb artistes de renom que buscaven al seu torn col·laborar amb el grup de renom per a també poder dir jo vaig estar amb Inhumans.
 
VOLTA ALS ESCENARIS A TORRENT 4 DÈCADES DESPRÉS
Després de 40 anys van tindre una xicoteta baixada. No és fàcil aguantar tant de temps a dalt. ara, des de fa un temps, han tornat a ocupar escenaris i fer riure cantar i gaudir a majors i a les noves generacions que malgrat preguntar moltes vegades i estos els qui són, els basta escoltar un sol tema per a sense voler a vegades saltar, ballar i gaudir amb ells. 
 
El pròxim 21 d'octubre arriben a Torrent. Ho fa en una nova sala improvisada, molt diferent de la qual van visitar fa 40 anys. Ara la discoteca Rayas està tancada, però els torrentins podrem vore'ls en concert i en directe en l'Àgora del Centre Comercial Les Amèriques. Els reis de la irreverència, eixos experts en la incorrecció política, sempre divertits, sarcàstics, irònics i irreverents. Les entrades anticipades es poden comprar fins a este dimarts a 15 euros amb copa inclosa en la sala Al Andalus del CC. Les Amèriques, i a partir de llavors a 20 euros copa inclosa en taquilles. 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.77.97

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.