Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 13 de Octubre del 2023
EMPRESES

Hidraqua renova el seu segell Bequal Plus

Es reconeix el compromís i la implicació de les empreses amb la discapacitat atenent diferents criteris

Hidraqua i les seues empreses participades -Aigües d'Alacant, Aigües d'Elx, Aigües de Paterna, AGAMED, Aigües de Cullera i Aigües de l'Horta- han renovat el seu segell Bequal Plus, com a reconeixement al seu ferm compromís amb les persones amb discapacitat. Aquesta distinció reconeix la inclusió i implicació de les empreses amb aquesta causa sobre la base de diferents criteris.
 

El lliurament s'ha celebrat en les oficines d'Agbar a Madrid i Dulcinea Meijide, directora d'Equitat d'Agbar, ha sigut l'encarregada de recollir el segell Bequal Plus de mans de José Luis Martínez Donoso, vicepresident executiu de la Fundació Bequal i director general de Fundació ONCE.

 

Durant l'acte, José Luis Martínez Donoso, ha destacat: "L'obtenció d'aquest certificat consolida la labor d'Agbar en matèria d'inclusió i el compromís demostrat, acreditat i certificat en la inclusió de les persones amb discapacitat en totes les àrees de la companyia, no sols en la part d'ocupació i accessibilitat, també en l'atenció al client i comunicació. Vull subratllar la col·laboració amb la Càtedra Institucional "Aigües d'Alacant d'Inclusió Social" com a pràctica inclusiva amb les persones amb discapacitat".
 

Així mateix, Dulcinea Meijide, ha declarat: "La salut del planeta està estretament vinculada a la salut de les persones. Les companyies hem de plantejar la nostra estratègia empresarial prestant molta atenció a la nostra relació amb el medi ambient i amb l'entorn social, liderant accions que ens permeten avançar cap a una societat justa i equitativa, que fomenten el desenvolupament de la comunitat, posant el focus en aquells col·lectius més vulnerables per a contribuir en la seua inclusió social".
 

El certificat Bequal
En l'actualitat, 42 empreses del grup Agbar disposen del segell Bequal Plus. El certificat Bequal és una fórmula d'avaluació per un tercer que determina el grau de compromís en matèria de Responsabilitat Social Corporativa en relació amb les persones amb discapacitat en les diferents àrees de la companyia.
 

A més de demostrar el compliment normatiu en matèria de discapacitat, fonamentalment ocupació i accessibilitat, les organitzacions que aconsegueixen el Certificat Bequal demostren el seu compromís i contribució amb el compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment l'ODS 8 sobre treball decent i l'ODS 10 sobre reducció de les desigualtats, entre altres.
 

La Fundació Bequal, entitat que gestiona la concessió de la certificació, és el resultat del treball realitzat des de 2012 en la concepció d'un model sistematitzat d'indicadors certificable que reuneix tot el patrimoni i experiència de les seues entitats fundadores: el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la Fundació ONCE, FEACEM i la Fundació Seeliger i Conde.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.40.182

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.