Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 09 de Octubre del 2023

Compromís-Podem-EU presenta una moció per restituir el nom de Vicent Torrent a l’Auditori

Xavier Martí, portaveu del grup municipal, declara que: “La decisió de canvi de nom és un clar atac a la cultura valenciana, motivat per la ideologia de l’alcaldessa Folgado que ha obviat els arguments intel·lectuals i professional"

El grup municipal de Compromís-Podem-EU de Torrent ha presentat una moció per debatre-la al Ple amb el nom “Moció en Defensa de Vicent Torrent i la cultura valenciana” amb l’objectiu de retornar el nom del membre d’Al Tall a l’auditori municipal de la seua ciutat natal, Torrent.

 

En aquest mateix sentit, argumenten que és una manera de restaurar part de l’honor de Vicent Torrent, greument afectat per la persecució ideològica realitzada per l’actual govern municipal de PP i Vox. El grup municipal també desenvolupa en la moció la contradicció de l’alcaldessa Folgado, ja que, segons la pròpia moció, diu potenciar els Premis Carta de Poblament al mateix temps que esborra el nom d’una persona premiada amb aquest guardó d’un edifici públic.

 

A més de rebre el premi Carta de Poblament, Vicent Torrent ha rebut el premi Enderrock 2021 i el premi a la millor trajectòria professional atorgat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud el present 2023 “tant per la tasca investigadora en la fonoteca valenciana com pel paper que ha desenvolupat el grup Al Tall. També és membre del Consell Valencià de Cultura, per a la qual cosa es necessita, com a mínim, una majoria de 2/3 en Les Corts Valencianes (66 vots a favor).

 

Segons Martí, “tots els reconeixements per a Vicent Torrent seran pocs, és la persona més important quant a la recuperació i conservació de la música i les lletres tradicionals del poble valencià, junt al seu grup de tota la vida: Al Tall”.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.118.180

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.