Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 12:38:45 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 11 de Octubre del 2023
COMPTES GENERALS 2022

El PSOE s'absté dels seus propis comptes i obliga el PP a votar a favor "per responsabilitat"

Tan sols el Partit Popular va votar a favor de la liquidació dels pressupostos de 2022 mentre que VOX i PSOE es van abstindre i la coalició de Compromís,Podem Esquerra Unida va votar en contra

Durant el ple ordinari del mes d'octubre el Partit Socialista, que va governar Torrent des de 2015 fins a maig de 2023, es va abstindre dels seus propis comptes en el debat de la liquidació dels Comptes Generals de l'any 2022. Un fet sense precedents i que mai havia ocorregut a la ciutat de Torrent. Finalment, la votació va tirar avant amb els vots a favor del Partit Popular, ja que el PSOE i VOX es van abstindre i la coalició d'esquerres de Compromís, Podem i Esquerra Unida va votar en contra.
 

Aquesta postura ha sorprés el portaveu de l'equip de govern popular, José Maroto, que l'ha qualificat la postura socialista d'"irresponsable". Mentre el portaveu socialista, Andrés Campos s'ha justificat afirmant que, "hem pretés i així ha sigut, demostrar que el Partit Popular està a favor de la nostra gestió són el seu vot en solitari en el ple a favor". Però l'abstenció només s'ha produït en el ple, ja que en les comissions anteriors, en concret dos, sobre les Liquidacions dels Comptes Generals, el PSOE va votar a favor juntament amb el PP, però no va ocórrer així durant el ple municipal.
 

Sobre el succeït José Maroto, portaveu i regidor d'hisenda ha aclarit que, "no votar a favor dels Comptes Generals és paralitzar absolutament la gestió municipal, el PSOE ho sap i encara així i sabent el que pot passar s'han comportat d'una manera que mínim puc qualificar d'"irresponsables", així no es fa oposició". Després de la sorprenent votació del PSOE l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, també va tindre paraules per al Partit Socialista recordant-los que "almenys alguns som responsables".
 

"Què són els Comptes Generals"
El Compte general és un conjunt de documents i estats que l'entitat local ha d'elaborar al final de cada any per a informar sobre: Situació del patrimoni, és a dir, la situació dels béns i drets de l'entitat local, del seu finançament i dels seus préstecs i deutes al final de l'any i que s'ha de presentar davant del Tribunal de Comptes abans del 15 d'octubre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.151.84

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.