Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 11 de Octubre del 2023
TRADICIONS

La setmana cultural del 9 d'octubre tanca amb un gran èxit de participació

Els torrentins i torrentines han gaudit del programa d'activitats per a reivindicar el costat històric d'aquesta data

Torrent deixa arrere un 9 d'octubre per a la història, en el qual milers de persones van inundar els carrers de la ciutat per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana i rendir tribut a la Senyera als peus de la Torre. D'aquesta manera es va posar punt final a uns dies carregats de propostes per a tots els públics, dins de la setmana cultural organitzada per l'Ajuntament per a remarcar el costat històric propi d'aquesta data tan assenyalada.
 

Entre les diferents activitats destaca l'adaptació teatral sobre la vida de Jaume I que va omplir l'Avinguda Olímpica i la plaça de la Unió Musical divendres passat i dissabte, respectivament, gràcies a la qual els més xicotets van poder aprendre, d'una manera divertida i amena, més sobre la història del conqueridor de València.
 

El mateix dissabte l'alcaldessa Amparo Folgado va rebre a la Reina de la Trobada, Inma Muñoz, la Musa de la Música, Maria González, i les Falleres Majors de Torrent, María Peris i Vega Román, juntament amb les seues corts d'honor, per a obsequiar-les amb la típica mocaorá del 9 octubre i honrar aquesta tradició tan arrelada. Tot seguit la comitiva es va traslladar fins a l'Hort de Trénor per a participar en l'homenatge a la Senyera organitzat per la falla Sants Patrons, que va reunir novament la societat torrentina en l'emblemàtic jardí per a exaltar els valors del poble valencià i torrentí.
 

En la nit del 8 d'octubre, el Grup de Ball l'Ú i Dues del Llar Antonià va representar, per segona vegada, la tradicional Xàquera de Torrent a la porta de l'Ermita de Sant Lluís Bertran, on es van congregar nombrosos veïns i veïnes per a gaudir d'aquesta dansa amb segles d'història. L'alcaldessa Amparo Folgado no va voler perdre l'oportunitat de formar part del quadre de ball, en el qual també van participar el regidor de Cultura, Aitor Sánchez; la regidora de Festes, Maria Fernández; el regidor de Sanitat, Santi Calatayud; i els membres de la Corporació Municipal i regidors socialistes Andrés Campos i Susi Ferrer.
 

I, com a avantsala a la gran celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, els Moros i Cristians van obrir la jornada del 9 d'octubre amb el seu particular entraeta, oferint, novament, una xicoteta exhibició d'aquesta tradició tan arrelada des de Mont-Sió a la Torre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.15.86.164

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.