Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 10 de Octubre del 2023

Torrent celebra el Nou d'Octubre amb nou recorregut en la processó cívica

Per primera vegada la Reial Senyera va descendir pel balcó de l'Ajuntament de la ciutat

La capital de l'Horta Sud va celebrar el Nou d'Octubre en el qual enguany s'han introduït novetats com el descens de la reial Senyera pel balcó de l'Ajuntament i el canvi de recorregut en la Processó Cívica de la vesprada. Els actes van començar amb el descens de la Reial Senyera de Torrent per la façana de l'ajuntament, donant pas, així, a la tradicional processó cívica en honor a l'entrada de Jaume I a València l'any 1238. Un altre dels canvis ha sigut la modificació de la Processó Cívica que va transcórrer per l'Avinguda al Vedat i pel carrer Sant Cristòfor.

 

L'ensenya ha tornat a presidir la marxa des de la plaça Bisbe Benlloch fins a la plaça Major, sent custodiada, per primera vegada en la història, per la figura de dues maseros, la vestimenta de la qual ha sigut dissenyada per la torrentina Reme Ortí seguint les anotacions històriques del cronista Pepe Royo, i confeccionada per l'empresa local L'Insignier, d'Álex Linares. Destacar també els ceptres portats per tots dos, on es podia llegir el lema "Conjugats, passat i esperança" gravat en l'escut, juntament amb l'any fundacional de la ciutat, i la inscripció llatina "Magister et domus hospitalaris Jherusalem castrum de Torrent rematant els capitells".
 

 

El banderer d'aquesta edició ha sigut el capità cristià, Carles Sancho, qui ha estat acompanyat per les Falleres Majors de Torrent, María Peris i Vega Román, la capitana mora, Vicenta Medina, i la Reina de la Trobada, Inma Muñoz. Les corts d'honor de les Falleres Majors els mostraven el camí, mentre que la Musa de la Música, María González, i el Germà Major Surpremo, José Vicente Viñes, els seguien de prop portant la corona floral. I, després d'ells, l'alferes cristià, David Llopis, l'alferes mora, Gemma Puchades, la recentment nomenada Presidenta de l'Any de les Falles, Pilar Carratalá, i el representant de Junta Local Fallera, Roberto Gómez. Al costat de la comitiva es trobava l'alcaldessa Amparo Folgado, qui ha escortat la Reial Senyera de Torrent en companyia de la Corporació Municipal, les màximes autoritats civils i dels cossos de seguretat, i altres representants del moviment associatiu.

 

La marxa ha avançat al ritme del Grup de Ball l'Ú i Dues del Llar Antonià, el Grup de Llauradors del Cercle Catòlic, el Grup de Ball de Torrent, la Colla de Dolçainers, la Colla de Dolçainers Vicent Iborra i la Colla El Rossejat, que han amenitzat el trajecte oferint al públic una selecció de música i danses tradicionals. Tampoc han faltat a aquesta cita tan assenyalada l'associació Adisto, els Amics de la Cultura Andalusa, l'Associació Cultural de Castella-la Manxa, el Centre Cultural El Quixot, la Unió Extremenya de Torrent i el Centre Cultural Rociero Andalús de Torrent, com a mostra de la pluralitat i l'esperit integrador de Torrent.
 

Una vegada en la plaça Major, els representants de les forces de seguretat han presentat la bandera i l'elm del rei Jaume a la multitud congregada als peus de la Torre, que ha respost amb una eixordadora ovació. I, seguidament, la Musa de la Música, María González, i el Germà Major Suprem, José Vicente Viñes, han depositat la corona de llorer sota els emblemes que representen el 9 d'octubre.

 

A continuació, ha pres la paraula el regidor de Cultura, Aitor Sánchez: "Hui és un dia per a retre homenatge a les nostres arrels i lluir orgullosos nostra Reial Senyera, els colors de la qual ens uneixen i donen vida a la nostra identitat com a poble". Per part seua, l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha dedicat un emotiu discurs a tots els presents: "La Torre, l'emblema de la nostra ciutat, torna a ser testimoni d'un dia en què ens reunim per a posar en valor la nostra història i els nostres valors com a valencians i torrentinos. És un plaer poder estar hui ací compartint aquest bonic sentiment amb tots vosaltres, aconseguiu que el cor de Torrent vibre d'emoció".

 

Després de la qual cosa, i com és tradició, la banda simfònica del Cercle Catòlic ha oferit un concert extraordinari per a tots els assistents, interpretant 'L'Ú i el Dos de Torrent', 'La masurca' i 'El bolero de Torrent', amb els arranjaments del compositor local Francisco Carratalá. Aquesta actuació ha sigut amanida amb la dansa del Grup de Ball de Torrent, i rematada per la interpretació dels himnes de Torrent i de València.
 

El colofó a la nit ha arribat de la mà de l'increïble espectacle preparat per la pirotècnia Vulcà, que ha il·luminat el cel de Torrent amb els colors de la Senyera.Durant tot l'espectacle s'han projectat sobre la Torre una sèrie d'efectes visuals, a cadascú més colpidor, per obra de l'artista torrentino Rosemile.
 

La Processó Cívica en directe
Un any més Tele Torrent va retransmetre en directe la Processó Cívica que compta ja, hui dia, amb més 6.500 reproduccions en les seues xarxes socials siguent el directe més vist altra vegada. A més la televisió local també va informar de la Entraeta de Moros i Cristians que va tindre lloc el matí del Nou d'Octubre amb més de 5.500 reproduccions en les seues xarxes socials. Un any més, Tele Torrent va ser l'opció més triada pels torrentinos i torrentinas per a gaudir dels actes del Dia de la Comunitat Valenciana esta vegada de la ma de Santi Miquel com a presentador. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.65.250

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.