Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 05 de Octubre del 2023
TRADICIONS

El Grup de Ball l'Ú i Dues torna a representar, per segona vegada, la tradicional Xàquera

L'alcaldessa Amparo Folgado i diversos membres de la Corporació Municipal també participaran com ja van fer l'any passat

Dins de la setmana cultural del 9 d'octubre, el Grup de Ball l'Ú i Dos del Llar Antonià representarà, per segona vegada, la tradicional Xàquera de Torrent en la nit del diumenge 8 d'octubre, donant la benvinguda, d'aquesta manera, a la festa de tots els valencians. L'activitat tindrà lloc a les 20:45 h en l'entrada de l'Ermita de Sant Lluís Bertran, on veïns i veïnes es reuniran per a gaudir d'aquesta exhibició de ball i tradició, que afona les seues arrels profundament en la història de la ciutat.

 

"La representació d'aquesta dansa és un dels nostres costums amb major tradició, i una part indispensable del nostre patrimoni cultural. Per això mateix és tan important que la conservem tal com ens ha arribat i continuem reunint-nos cada any per a festejar i ballar tal com han fet els torrentins des de fa segles", comenta l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado.

 

Per part seua, el regidor de Cultura, Aitor Sánchez, explica que "la Xàquera es representava fins fa 100 anys en honor a Sant Lluís Bertran. Motiu pel qual, ens tornarem a reunir enfront de la parròquia a la qual dóna nom per a recuperar aquesta tradició centenària i retre homenatge a la història de Torrent".

 

I com a mostra del ferm suport de l'Ajuntament de Torrent a aquesta iniciativa, els membres del Grup l'Ú i Dues del Llar Antonià estaran acompanyats per l'alcaldessa Amparo Folgado; el regidor de Cultura, Aitor Sánchez; la regidora de Festes, María Fernández; el regidor de Sanitat, Santi Calatayud; i els membres de la Corporació Municipal, Andrés Campos i Susi Ferrer.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.141.177

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.