Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 02 de Octubre del 2023
CELEBRACIONS 9 D'OCTUBRE

La Senyera baixarà des del balcó de l'Ajuntament el dia 9 d'Octubre

L'alcaldessa, Amparo Folgado juntament amb el delegat de cultura, Aitor Sánchez, han presentat les novetats de la processó cívica

La Senyera baixarà des del balcó de l'Ajuntament el pròxim 9 d'Octubre. L'alcaldessa, Amparo Folgado, al costat del delegat de cultura, Aitor Sánchez, han presentat les novetats de la processó cívica d'aquest 2023. "Amb aquest canvi volem enaltir més si cap al nostre sentiment com a valencians i com torrentins en un dia molt important per a nosaltres" ha aclarit l'alcaldessa, Amparo Folgado.
 

Al costat del descens de la Senyera pel balcó de l'Ajuntament també s'ha modificat el recorregut de la Processó Cívica. L'acte començarà amb el descens de la Reial Senyera després del qual la comitiva s'encaminarà cap a l'Avinguda al Vedat fins a la plaça de Moralets per a tornar a descendir i entrar a la plaça Major pel carrer Sant Cristòfor on tindrà lloc el concert homenatge a la Senyera i a Jaume I. "Hem decidit modificar el seu recorregut per a donar més vistositat i amplitud a aquest acte i donar més espai als torrentins i torrentines que gaudeixen d'aquest moment cada any" ha aclarit el regidor de Cultura, Aitor Sánchez.

 

Enguany serà la banda del Cercle Catòlic l'encarregada de tancar els actes del Dia de la Comunitat Valenciana al costat del Ball de Torrent que ballarà peces torrentines als peus de la Torre. Està previst també un videomapatge a la Torre "en directe" un artista anirà realitzant dibuixos que s'aniran projectant a la Torre. Enguany s'ha canviat la disposició del concert i s'han previst la col·locació de més de mil cadires. L'acte el tancarà la pirotècnica Vulcà amb un espectacle "experimental".

 

Una altra de les novetats d'enguany és la decoració lumínica que s'instal·larà al carrer Sagra amb la bandera espanyola i amb la Reial Senyera al carrer Sant Cristòfor, per on transcorrerà la Processó Cívica que donarà principi a les 19.00 hores.
 

Però els actes del pròxim 9 d'Octubre són el tancament d'una setmana cultural el cartell de la qual ha sigut dissenyat per José Luís Ceballos i Paco Sanabria, dissenyadors i reconeguts artistes fallers encarregats de plantar la falla infantil municipal de València en 2023. Una altra de les novetats d'enguany serà la presència de dos Masseros" que estrenaran indumentària confeccionada per la modista torrentina Reme Ortí i dissenyats al costat del cronista de Torrent, Pepe Royo. "Aquesta figura no sols serà present en un dia com el 9 d'Octubre, també ho estaran en els moments importants per a aquesta ciutat" ha explicat Folgado.
 

La jornada del 9 d'octubre començarà amb l'entraeta de Moros i Cristians des de Muntanya-Sión fins a la Torre, en una nova exhibició de música, color i tradició d'aquesta festa tan icònica de la ciutat. Després de l'entrada la Federació de Moros i Cristians celebrarà el nomenament de càrrecs del 2024 als peus de la Torre.
 

La resta de la programació del 9 d'octubre arriba carregada de novetats i està pensada per a tots els públics, amb variades propostes culturals que no deixaran de costat històric propi d'aquesta data. Tant és així que hui mateix es podrà celebrar del millor cinema social en el Festival Mirades Fest i també de la millor música tradicional que la Banda de Majors de l'Horta Sud oferirà coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Majors.

 

La III Setmana Cultural Torrent d'Art oferirà conferències a la casa de la Cultura centrades en la figura universal del pintor Joaquín Sorolla. El curs de divulgació musical Shhcúchame centrarà la seua sessió d'aquesta setmana en "El Ball de Torrent".

 

Els més xicotets també podran acostar-se a la festa del 9 d'octubre amb diferents activitats infantils pensades per a ells, entre les quals destaquen la representació teatral 'Jaume I' que es durà a terme el divendres 5 a les sis de la vesprada en l'Avinguda Olímpica i el dissabte 6 a les 12 en la plaça Unió Musical.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.137.152

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.