Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 28 de Setembre del 2023
ENTREVISTA CAPITANS 2024

“Per a nosaltres ser capità és el màxim que podem viure”

Miguel García de la filà Conqueridors i Vicente Bacete de la comparsa d’Abbasies i seran nomenats el próxim 9 d’Octubre després de l’Entrada

Acabades les festes de Moros i Cristians de 2023 la filà de Conqueridors i la comparsa d’Abassies ja han elegit els seus capitans per a les festes de 2024.  Amb Miguel García de Conqueridors i amb Vicente Bacete d’Abassies parlem de les seues expectatives, il·lusions i com esperen aquest any. Entrevistem als capitans de festes de Moros i Cristians 2024, a Miguel García i Vicente Bacete en exclusiva.

 

El primer de tot, com esteu? Miguel: Molt contents i en moltes ganes. Calfant per la banda. Vicente: Esperant ja el 9 d’Octubre que enguany és el primer acte. Inesperat perquè de normal es feia el nomenament en Mig Any i enguany es fa abans, però bo, ens agrada el canvi

 

Esteu il·lusionats amb la vostra capitania? Vicente: Per descomptat. Per a nosaltres és el més gran. Igual que per a una fallera el més gran és ser fallera major, per a nosaltres el més gran és ser capità. És el màxim. Tot té una intensitat tremenda, serà un any molt bonic però l’entrada és el que més.

 

Miguel: Nosaltres ja estem treballant en el boato amb comissions i gavinet de crisi i a partir d’ahí a treballar per la festa.

 

Des de quan sou festers? Vicente: Sóc 25 anys Abbassie. Nosaltres portem 27 anys desfilant, que ja és bastant, i vaig entrar al segon any de crear-se la comparsa. Tinc moltes ganes, molta il·lusió i sobretot tinc moltes ganes que la gent s’ho passe bé.

 

Miguel:En el meu cas, jo sóc molt més jove en la festa de Moros i Cristians. Estic en Conqueridors des de la capitania de José Llácer. M’enganyà. Em digué que vinguera un any, que volia a gent fent capitania. Però quan acabà la capitania li vaig dir “Et fotràs, però em quede”. Porte uns 13 anys en la filà. La meitat de la vida de la filà.

 

Hi ha gent que no ho sap, ja que cada filà i comparsa ho fa d’una manera, però com trieu als càrrecs? Vicente: Jo simplificaré perquè en principi no anava a ser jo. Nosaltres tenim una persona molt volguda en Abbassies, que és una persona que porta tota la vida des del principi en la comparsa, és fundador, una persona molt involucrada, amb molt de compromís, que el viu sempre d’una manera molt especial, que és Carmelo. Una persona espectacular. Però per motius X, no es trobava amb forces. Jo vaig anar a parlar amb ell per a veure si s’anava a presentar perquè si no ho feia a mi em feia molta il·lusió. I quan vaig parlar amb ell em va dir: “per a mi, eres tu el meu capità”. Al tampoc presentar-se ningú perquè no va haver-hi elecció. Però sí que ha passat una cosa molt bonica i és la implicació de tot el món dins de la comparsa. Fa poc vam fer una reunió i estem tots molt il·lusionats. I em complau molt veure que tinc aqueix suport. Des del principi ho he dit, el més important és que tothom s’ho passe bé.

 

Miguel: En Conqueridors es lliure presentar-se. Durant les festes no es diu res, tot el món està de germanor i molt bé, però quan acabà la processó, anàrem tots a sopar, ens asseurem i crec que fou una reunió solemne, la més seria que hem fet. En tensió perquè havíem de decidir entre dos amics. El problema no el teníem nosaltres, que se presentàvem a capitans, el problema era dels que estaven davant i havien de decidir entre dos amics. En este cas vaig ser afortunat, en la meua filà han confiat en mi. Segons vaig ser elegit capità, el primer que vaig dir va ser: “Esta capitania és de 32 capitans Conquers”.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.54.75

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.