Divendres, 18 de Octubre del 2024

Actualitzada Dijous, 17 de Octubre del 2024 a les 10:02:47 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Imartge d'arxiu de la coalició Imartge d'arxiu de la coalició
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de Setembre del 2023

Compromís, Podem i EU qualifiquen de "continuistes" les polítiques econòmiques del govern PP-VOX

La prova evident recalca el seu portaveu, Xavi Martí, "és que s’han aprovat, amb els vots de les tres formacions -PP-Vox-Psoe-, tres remeses de factures sense pagar per un muntant total de 343.966,19€. Aquestes quantitats pendents corresponen a factures de les anomenades “dels calaixos”, i que no havien passat pels procediments de licitació pública que marca la Llei de Contractes del Sector Públic"

Després dels primers 100 dies de govern del PP amb VOX l'oposició ha volgut fer balanç de les actuacions de l'equip de govern. Per a la coalició d'esquerres de Compromís, Podem i Esquerra Unida es tracta de 100 dies de polítiques "continuistes en l'àmbit econòmic". La prova evident, recalca el seu portaveu, Xavi Martí, "és que s’han aprovat, amb els vots de les tres formacions -PP-Vox-Psoe-, tres remeses de factures sense pagar per un muntant total de 343.966,19€.

 

Aquestes quantitats pendents corresponen a factures de les anomenades “dels calaixos”, i que no havien passat pels procediments de licitació pública que marca la Llei de Contractes del Sector Públic". També s’han aprovat, "amb els vots de PP-Psoe-Vox, dues modificacions del pressupost vigent de 2023 per valor de 1.175.821,27€, per despeses addicionals de festes, de la Fundació Esportiva Municipal, per dietes i de transferències de funcionament de Nous Espais".


Respecte a la part institucional, des del grup afirmen que l’alcaldessa, Amparo Folgado, "va faltar a la seua paraula quan al Ple d’investidura anuncià que des de l’actual govern continuarien respectant-se aquells acords relatius al consens institucional aprovat en el Ple de l’Ajuntament. La prova evident del trencament total es va produir quan decidiren unilateralment retirar el nom de Vicent Torrent de l’Auditori de Torrent".


La coalició d'esquerrer recorda que Vicent Torrent, és premi Carta de Poblament de Torrent, Porrot d’Honor de les Lletres Valencianes i membre del Consell Valencià de Cultura, "per tant, la retirada del seu nom obeeix a motius estrictament polítics que tenen un origen ideològic. Mai en la història de la nostra ciutat s’havia llevat el nom d’una persona d’un edifici públic per motius ideològics, amb això s’evidencia que Folgado sols governa per als seus, una actitud sectària que contradiu el que va dir en el moment del seu nomenament com a alcaldessa de Torrent: la paraula li durà escassament un mes de mandat".


També han volgut criticar la resta d’àrees dels serveis públics municipals, "Torrent continua igual de bruta, i d’insalubre en molts barris, que quan governava el Psoe de Jesús Ros". Respecte a la convivència ciutadana i la seguretat, "continuen reproduint-se les mateixes queixes d’alguns barris, com per exemple a la zona de l’Estació antiga de Torrent, al carrer Pare Méndez, a la zona de l’Ermita prop de la parròquia, al barri de l’Alter, i molt especialment al barri del Xenillet, on la situació no ha deixat d’empitjorar sense que es prenga cap decisió municipal al respecte".


Martí afirma que, "és molt preocupant que els problemes s’estiguen guettificant en barris que o bé formen part o estan al voltant del centre històric, el qual hauria de recuperar-se i de remarcar, tal com ha succeït en altres poblacions del voltant de Torrent, com per exemple València".


En l'àrea de medi Ambient, "hem inspeccionat durant l’estiu el terme de Torrent i podem certificar que alguns abocadors il·legals, que ja s’havien clausurat, han tornat a aparéixer. També, continuen sense control les construccions il·legals en terreny rústic i no urbanitzable, que no s’inspeccionen d’ofici, el que provoca grans danys a la natura per la destrucció paisatgística i del bioma del nostre terme municipal, augmentant-se la contaminació per residus descontrolats i pous cecs no autoritzats. Addicionalment, hem pogut comprovar que la seua mobilitat “sostenible” continua consistint a promocionar en el passeig central de l’avinguda una fira de cotxes. Res no ha canviat, en eixe sentit, respecte del passat. Si organitzaren una setmana vegetariana no ens estranyaria gens ni miqueta que acabaren subvencionant una torrada de xulles dins de la seua programació".


Des de Compromís-Podem i EU ha volgut fer un especial esment a la part de consideració a les víctimes de la violència de gènere, on el govern de PP-Vox "ha decidit retirar la pancarta institucional dels actes de dol, quan es convoquen els minuts de silenci a la porta de l’ajuntament". "És una molt mala notícia que els que ens governen consideren els assassinats comesos contra les dones com a violència intrafamiliar, i aquesta manera d’actuar públicament evidencia que volen amagar l’irreparable dolor que s’està causant a les dones, fent-lo passar banalment per simples problemes de convivència familiar. Eixa és la manera en la qual entenen la igualtat entre dones i homes. A les xarxes socials municipals també practiquen la mateixa política d’invisibilització del problema, amb el greuge que, com passava amb els governs anteriors, les parasiten per als seus propis interessos".


Finalment, també han volgut parlar dels impostos municipals, "nosaltres estem a favor d’aplicar-los per criteris de renda i riquesa disponible, sempre en la mesura que siga legalment possible i defensant la capacitat econòmica de les unitats familiars amb retribucions mitjanes i baixes. El que trobem molt curiós és que, al llarg de la campanya electoral, tant PP com Vox van anunciar que eliminarien l’impost sobre l’Increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, més conegut com la Plusvàlua, a més de reduir significativament l’IBI, però el que ens trobem ara és que no s’ha fet cap anunci de reducció impositiva, de tal manera que estem convençuts que moltes de les promeses que utilitzaren com a ham electoral quedaran en fum de botja".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.96.224

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.