Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 27 de Setembre del 2023

L'equip de govern valora els seus primers 100 dies amb una llista de 100 actuacions

L'alcaldessa, Amparo Folgado, ha assenyalat que “des del primer dia, aquest equip de govern ha estat treballant incansablement per a posar en marxa el nostre projecte de ciutat”

L'equip de govern ha volgut valorar els seus primers 100 dies al capdavant de l'Ajuntament de Torrent amb un llistat de 100 actuacions i mesures que s'han posat en marxa durant aquests més de tres mesos. La presentació del resultat de les seues actuacions s'ha realitzat a les portes de l'Auditori de Torrent amb la presència de l'alcaldessa, Amparo Folgado, i del primer tinent d'alcalde, Guillermo Alonso del Real que han estat acompanyats de companys de l'equip de govern.
 

Folgado ha començat la seua intervenció recordant la primera de les seues mesures, "hem volgut triar l'Auditori perquè la nostra primera mesura com a equip de govern va ser retornar lAuditori a tots els torrentins i totes les torrentines". La màxima edil ha repassat les grans àrees en la qual el seu equip de govern s'ha posat a treballar durant aquests primers 100 dies al capdavant del consistori torrentí.
 

L'alcaldessa ha destacat mesures com la recuperació de la Sendera del Reg Mil·lenari que es trobava abandonat, l'Arboretum i el reforç en la brigada forestal. La reactivació del projecte de la Ciutat de la Justícia, paralitzat per l'anterior govern i que el Consell de Ximo Puig va llevar les competències a l'Ajuntament. Folgado també ha destacat el reforç durant els mesos d'estiu, en la recollida de fems per tot el terme municipal.
 

Folgado també ha destacat la dotació a la Policia Local de cascos i escuts antidisturbis, així com l'anunci de la creació de noves places d'agents de Policia Local per a poder posar en marxa de nou la Policia de barri, una de les seues promeses electorals. Quant a l'àrea de Benestar Social, Folgado ha subratllat la recuperació del Ball en el CEAM, "gràcies al compromís de la vicepresidenta del Consell, Susana Camarero".
 

En l'àrea de Comerç, Folgado ha destacat la reforma del Mercat Sant Gregori, que comptarà amb una sala multiús i aules d'estudi i formació. També ha subratllat el compromís amb la volta dels tallers d'ocupació i formació i ha anunciat el compromís amb la Targeta +25 per a fer costat al comerç local amb un augment de dotació pressupostària.
 

“Afrontar l'herència enverinada”
Folgado també ha parlat de l'herència socialista que qualifica d'"herència enverinada". L'alcaldessa de Torrent ha subratllat que “en aquests 100 dies, hem hagut de fer front a una herència enverinada per part de l'anterior govern socialista, després de huit anys d'abandó i paralització de la ciutat”.
 

Així, ha volgut destacar la pujada del rebut de l'aigua després de finalitzar l'ajornament del cànon de sanejament aprovat per Ximo Puig. “Nada més arribar a l'alcaldia ens hem trobat amb la pujada de l'aigua que va deixar preparada Ximo Puig per a després de les eleccions. Baixant l'aigua els mesos previs a les eleccions, per a pagar el cànon de nou després de les eleccions més els rebuts ajornats”. 

 

Folgado ha assenyalat que el Consell de Carlos Mazón està treballant per a solucionar aquest problema heretat i ha destacat que “el que més tristesa em produeix és veure que el mateix PSOE que ens ha deixat aquesta herència en forma de pujada de l'aigua, siga el que intenta confondre als ciutadans i els fa creure que és l'alcaldessa la que puja el rebut”.
 

Folgado tampoc s'ha oblidat del que ella defineix com "localitos" i ha quantificat els locals "comprats i abandonats per l'anterior govern de Ros", que durant aquests tres mesos ha hagut d'anar visitant i estudiant quin ús poder donar-los. Locals i edificis com La Malaguenya, el Cervantes, el *Palauet, els de l'edifici del Cercle Catòlic i els del carrer Federico Maicas, entre altres. Folgado ha titllat aquestes inversions de “DespilfaROS”.
 

La paralització de la Ciutat de la Justícia, les competències de construcció de la qual van ser revocades per la Consellera Socialista, l'últim divendres abans d'acomiadar-se del càrrec, és una altra de l'“herència enverinada” que ha destacat Folgado. Així com "les instal·lacions obsoletes del Camp de Futbol Sant Gregori, l'abandó del Pàrquing de la Ciutat de l'Esport, els barracons del Consultori del Vedat, les obres eternes de construcció del Centre de Salut de Parc Central, el CEAM sense insonoritzar, l'abandó de barrancs, de senderes, la multitud de runars il·legals, la brutícia als carrers, les goteres en l’Antic Mercat i la plantilla de la Policia Local delmada, són uns altres dels regals enverinats de l'anterior govern municipal, amb els quals s'han trobat el nou equip de govern en aquests mesos. Als quals hi ha hagut que sumar també els problemes en el Transport Escolar dels dos centres d'Educació Especial, en els quals el consistori no té cap competència, però que el Consell de Ximo Puig va adjudicar a una empresa que no està complint."

 

L'alcaldessa Amparo Folgado ha finalitzat afirmant que “estem posant a Torrent en marxa, millorant la imatge de la nostra ciutat, posant-la en el mapa com la cinquena ciutat de la Comunitat Valenciana i que l'ha de ser no sols en habitants, sinó en inversions i serveis. Estem treballant el canvi real que van votar els veïns de Torrent i que molt prompte gaudiran els nostres veïns, amb més qualitat de vida, amb més neteja, més seguretat, millors instal·lacions sanitàries i esportives, més atenció als veïns, més cultura per a tots i més oci, perquè volem recuperar el Gran Torrent del qual sentir-nos orgullosos de pertànyer”.
 

"Gràcies per aquests 100 dies d'enteniment"
El primer tinent d'alcalde i delegat d'educació, Guillermo Alonso del Real també ha volgut valorar aquests primers 100 dies de govern de coalició entre PP i VOX. Alonso del Real ha destacat la bona sintonia entre tots dos partits i ha recordat que, "encara que no sempre podem estar d'acord amb tot el que ens uneix és el fet de voler treballar pels veïns de Torrent". A més ha destacat el treball que s'està duent a terme juntament amb l'alcaldessa per a poder tindre llest "tan prompte com siga possible" el nou centre de salut de Parc Central i la renovació del centre auxiliar del *Vedat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.166.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.