Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 26 de Setembre del 2023
EDUCACIÓ

Un alumne de l'Encarnació pateix un accident en atascar-se la rampa de l'autobús escolar

Tant el jove com la seua mare van ser traslladats a l'Hospital General de València quan intentava baixar de l'autobús que li transportava del centre escolar a la parada segons un comunicat de l'AMPA

Un alumne de l'Encarnació pateix un accident en embossar-se la rampa de l'autobús escolar. Tant el jove com la seua mare van ser traslladats a l'Hospital General de València quan intentava descendir de l'autobús que li transportava del centre escolar a la parada corresponent. Tot a punta al fet que el fre no va funcionar correctament el que va propiciar l'accident provocant-los traumatismes a tots dos, mare i fill.

 

Aquest mateix centre escolar d'educació especial van ser notícia el passat 11 de setembre en quedar-se sense transport escolar el primer dia de classe. Des de llavors els pares i mares dels alumnes d'aquest centre estan patint problemes i deficiències en el servei el que els ha portat també a convocar una manifestació a les portes de la conselleria d'Educació, responsable d'aquest servei.
 

Després de més de dues setmanes després de l'inici de curs l'AMPA del col·legi de l'Encarnació ha emés un comunicat denunciant que, "han transcorregut onze dies més, cadascun dels quals ha estat ple d'incidències, retards, despropòsits, avaries, incoherències, il·legalitats, mal servei i encara més greu, un accident que ha portat a un fill i a la seua mare a l'hospital".

 

En el mateix comunicat l'AMPA afirma haver comunicat aquests problemes tant de manera verbal com per escrit, problemes que detallen en el comunicat, "rutes sense servei, autobusos sense rampa, autobusos sense cap adaptació per al nostre alumnat, sense ancoratges, sense cadires adaptades, sense plataforma elevadora per a pujar els carros, rampes desbaratades, serveis sense xiquet/as que van en carros a causa de la seua inaccessibilitat, retards, incomunicació i nul·la informació per part de l'empresa, amenaces als seus propis treballadors i treballadores i autobusos en mal estat, conductors sense el permís de transport escolar, conductors sense formació ni informació sobre les rutes que havien de fer, espais perillosos en el bus, i un llarg, llarg etcètera, alarmant i intolerable" relaten.

 

Des de l'AMPA denuncien que, "hui dia el servei de bus escolar continua sense funcionar correctament, tant en horari com en condicions d'accessibilitat i seguretat" fins al punt que "malgrat les denúncies que la plataforma no funcionava bé s'ha continuat utilitzant provocant la caiguda d'un alumne des de l'alt. No hi ha paraules per a descriure la indignació i ràbia que sentim. Tant Conselleria com Monbus sou responsables i còmplices de tot el que està succeint".

 

Els pares i mares del col·legi de l'Encarnació se senten víctimes "d'una empresa que anteposa el lucre enfront de la seguretat dels seus usuaris/as i del seu propi personal contractat". També afirmen sentir-se víctimes d'una Conselleria que, "encara que escolta, no posa els mitjans i recursos amb eficàcia, eficiència i diligència, per a revertir aquesta situació". L'AMPA finalitza el seu comunicat demanant el cessament del servei del transport escolar per part de l'actual concessionària i demanen un transport escolar "digne i seriós".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.15.181.10

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.