Dilluns, 16 de Setembre del 2024

Actualitzada Dilluns, 16 de Setembre del 2024 a les 13:46:20 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 22 de Setembre del 2023
MEDI AMBIENT

L'AEMET preveu una tardor més càlida i més humit del normal

Des de principi de setembre s'ha registrat el 40% de les pluges del que és habitual per a tota la tardor

La tardor començarà el 23 de setembre a les 8.50 del matí i segons l'Agència Estatal de Meteorologia preveu una tardor més càlida i més humit del normal. Des de principi de setembre s'ha registrat el 40% de les pluges del que és habitual per a tota tardor.

 

No obstant això, encara no es poden determinar si les pluges estaran caracteritzades per la irregularitat combinant episodis curts i intensos de precipitacions seguits de períodes secs. Així, ha explicat que la ciència meteorològica actual no permet en cap lloc del món concretar aquests fenòmens en una hora i un punt exacte, sinó que els avisos s'estableixen per a l'entorn.

 

"Establir una DANA amb temps suficient en un punt concret ara no hi ha manera de saber-ho", ha aclarit el delegat d'Aemet a la Comunitat Valenciana, Jorge Tamayo, que ha destacat que Aemet es dedica tant a "predir com a vigilar". Tamayo ha recordat que, "venim d'un estiu que ha sigut el tercer més càlid de la història", encara que amb matisos: "Si descomptem juny, els mesos de juliol i agost han sigut els més calorosos des que tenim registres. Afectats per quatre onades de calor i temperatures rècord de més de 46 graus".

 

Aquesta tardor que arranca en unes hores durarà aproximadament 89 dies i 21 hores fins al 22 de desembre que done principi l'hivern. De moment l'estació començarà amb temps estable assolellat i amb mínimes en descens no superant els 16 graus a la ciutat de Torrent i amb màximes que es quedaran fregant els 26 graus, almenys aquest cap de setmana.

 

L'inici de la setmana vinent segueix també sense precipitacions, temps assolellat i màximes que després de la marxa del vent del nord, que farà baixar els termòmetres, tornarà a fregar els 30 en les hores centrals del dia coincidint amb el que es coneix com "El veranillo de San Miguel".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.14.86

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.