Diumenge, 08 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 06 de Setembre del 2024 a les 14:56:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 22 de Setembre del 2023
MOBILITAT

Compromís, Podem i EU demanen una fira de la bicicleta i vehicles alternatius durant la Setmana de la Mobilitat

Segons la coalició d'esquerres durant aquesta setmana l'objectiu és fomentar una mobilitat més humanitzada en les ciutats deixant els cotxes aparcats

El grup municipal de Compromís-Podem-EU a l’Ajuntament de Torrent ha denunciat l'ús fraudulent que fa el govern de PP i Vox de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, una campanya finançada per la Unió Europea que té com a objectiu fomentar una mobilitat més humanitzada en les ciutats. A més, també es persegueixen altres objectius primaris com combatre el canvi climàtic, conscienciant la població sobre el greu problema que suposen les emissions de gasos que escalfen el planeta.

 

No obstant, i  en comptes de posar en valor un Torrent més amable per a caminar o per a recórrer en bici, amb més zones verdes i un trànsit més pacificat, el govern de PP-Vox ha impulsat una fira de l'automòbil enmig del passeig central de l'Avinguda. És a dir, per a impulsar la setmana de la mobilitat sostenible, el cotxe guanya espai als vianants. El món al revés”, expliquen els ecovalencianistes.

 

A parer de Xavier Martí, portaveu a l'Ajuntament de Torrent, "açò és com si es promogueren les torrades de xulles en una fira vegetariana, perquè la mobilitat sostenible és, com s'entén a tot el món avançat, avançar cap a unes ciutats on el trànsit de persones guanye al dels cotxes, no a l’inrevés, encara que els vehicles siguen elèctrics, tot i que en la fira n'hi ha d'híbrids, que no deixen de consumir hidrocarburs, precisament el combustible que provoca la major part del canvi climàtic que patim". 

 

En aquest sentit, el portaveu ecovalencianista ha instat el govern de PP-Vox a "humanitzar la ciutat, fer-la més sostenible i més saludable, promocionant el desplaçament a peu o en bicicleta”. “La nostra proposta és clara: calen més bicis i més espais de lliure circulació per a les persones, en contraposició a més cotxes, que provoquen més contaminació per gasos i per sorolls, ocupant a Torrent pràcticament tot l’espai reservat per al trànsit”.

 

Finalment, Martí afirma que una fira de la mobilitat humanitzada i sostenible hauria de comptar amb projectes explicatius de noves inversions en carrils bici, ciclocarrers i nous de carrers de vianants, a més d’una fira de bicicletes i d’altres vehicles alternatius al cotxe, amb el desplegament de panells informatius en temps real que informen sobre la contaminació de partícules, per gasos d’efecte hivernacle i dels nivells de sonoritat en els diferents barris de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.136.33

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.