Dissabte, 21 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 15 de Setembre del 2023
EDUCACIÓ

El PSOE demana a l'equip de govern que es faça càrrec del transport escolar de L'Encarnació i La Unió

El principal partit de l'oposició exigeix donar resposta a aquests alumnes mentre la conselleria d'Educació no solucione el problema

Els alumnes dels centres d'educació espacial de L'Encarnació i La Unió continuen amb els problemes de transport per a les famílies i professionals. Per això, el PSOE Torrent ha presentat un escrit dirigit a l'alcaldessa de la ciutat en el qual sol·liciten que l'Ajuntament de Torrent, mentre Conselleria d'Educació no aconseguisca solucionar el problema del transport escolar en els centres afectats, facilite tots els recursos necessaris a les famílies de Torrent que acudeixen als centres citats, perquè els xiquets i xiquetes puguen reprendre la seua activitat escolar amb normalitat. Fins i tot, si és necessari, recorrent a la contractació d'urgència d'un servei de transport que done resposta als problemes de mobilitat i defense els drets d'alumnes, garantint la seguretat i la dignitat d'alumnat, famílies i treballadors.

 

Després de quedar-se “tirades” famílies i monitores en les seues respectives parades el primer dia de curs, s'han succeït situacions de descoordinació i de falta d'informació que s'han traduït en un servei de transport deficitari i inadequat, a més d'un trastorn per a totes les persones afectades.

 

Falta d'autobusos, vehicles inadaptats per a les necessitats especials de l'alumnat dels centres, canvis de rutes sense previ avís i retards en les poques rutes que s'han cobert al no conéixer els conductors les rutes, han sigut la tònica general d'aquesta setmana, generant-se el caos circulatori en el pàrquing del centre L'Encarnació, un espai que va ser dissenyat per a rebre l'arribada organitzada de sis línies d'autobús i no així desenes de vehicles en hora punta.

 

“No ens serveixen les excuses de duplicitat de serveis o manca de competències locals. La realitat és que dos centres escolars i famílies de Torrent tenen una necessitat urgent per a atendre i el seu Ajuntament no els pot donar l'esquena. Ha d'estar al seu costat i donar-los una resposta immediata”, explica el portaveu del Grup Municipal Socialista, Andrés Campos.

 

Els centres denuncien la falta d'informació i d'assumpció de responsabilitats, tant per part de l'empresa que presta el servei com de Conselleria d'Educació. L'absència del servei en alguna de les 9 rutes i la incertesa generada ha provocat que siguen els pares i mares dels alumnes dels centres els que hagen hagut de fer-se càrrec del transport dels seus fills i filles, amb tot el que això comporta: molts i moltes han hagut de demanar permisos en els seus llocs de treball, uns altres i altres arriben amb retard cada dia. I no totes les famílies tenen recursos per a transportar als seus fills i filles pel que, hui dia, al voltant de 40 famílies segueixen sense poder haver començat el curs escolar.

 

A més, les nombroses situacions d'estrés i d'incertesa, estan ocasionant problemes conductuals en els alumnes segons els socialistes, "són xics i xiques amb necessitats especials que veuen com les seues rutines diàries es veuen alterades". "I, el pitjor de tot, la situació d'incertesa i desinformació no desapareix i les famílies i professionals segueixen sense saber què passarà demà o la setmana vinent".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.226.120

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.