Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 12:38:45 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 14 de Setembre del 2023
BENESTAR SOCIAL

Benestar Social llança un programa de prevenció de les malalties neurodegeneratives

La metodologia se centra en el desenvolupament d'activitats preventives per a la pèrdua de memòria i el foment de la socialització entre participants

La delegació de Serveis Socials de l'Ajuntament de Torrent presenta un projecte de salut cognitiva i prevenció de malalties neurodegeneratives, com ara l'Alzheimer, que estarà en funcionament des del mes vinent d'octubre fins a juny de 2024 en els centres de majors de Verge de l'Olivar, Bellido i Sant Enric.
 

La metodologia del programa es focalitza principalment en el desenvolupament d'activitats preventives per a la pèrdua de memòria i l'estimulació cognitiva, fomentant la participació activa amb la resta de participants i l'oci grupal per a establir uns patrons de col·laboració i diàleg que els permeten aconseguir els objectius proposats.
 

L'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, destaca que "amb aquesta iniciativa volem donar resposta a l'avanç de les malalties relacionades amb la deterioració cognitiva que s'ha produït des de la pandèmia, a causa del gran impacte que ha tingut en les persones majors a l'aïllament social. Per aqueix motiu, és molt important que incentivem el treball en grup i els donem els mecanismes necessaris per a aconseguir una evolució positiva".


Per part seua, el regidor de Serveis Socials, Arturo García, comenta que "és necessari que prestem l'atenció que mereix a aquesta problemàtica que tant afecta als nostres majors, ja que, a través del reforç de la memòria i la socialització, podem donar resposta a les diferents etapes de la deterioració cognitiva, frenant el seu avanç en molts dels casos".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.69.30

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.