Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 12 de Setembre del 2023
EDUCACIÓ

García i Alonso del Real es reuneixen amb els directors de L'Encarnació i La Unió

El regidor de Benestar Social, Arturo García i el regidor d'Educació, Guillermo Alonso del Real s'han posat a la disposició de les famílies afectades dels centres d'educació especial de Torrent

L'Ajuntament de Torrent lamenta la situació produïda en els col·legis d'Educació Especial, L'Encarnació i La Unió, davant l'incompliment del contracte per part de l'empresa d'autobusos escolars, que havien d'haver portat als alumnes al centre escolar en el dia d'ahir i hui. Des del primer moment, tant l'alcaldessa Amparo Folgado com el regidor d'educació, Guillermo Alonso del Real s'han posat a la disposició dels directors de centre, per a qualsevol gestió que es poguera realitzar amb la Conselleria.
 

 

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Folgado ha afirmat que "des de l'Ajuntament de Torrent lamentem la situació que s'ha produït i el perjudici que estan patint els pares de L'Encarnació i La Unió, tractant-se a més d'alumnes amb diversitat funcional, que mereixen assistir a les classes amb normalitat i rebre l'atenció que ells es mereixen". A més, l'alcaldessa també ha assenyalat que "estic segura que la Conselleria prendrà la decisió que estan esperant els pares i els centres escolars, perquè com més prompte millor, es torne a la normalitat i es puga iniciar el curs escolar en els centres d'Educació Especial com toca".
 

 

Des del primer moment del dia d'ahir, l'Ajuntament s'ha posat a la disposició dels centres escolars per a ajudar en tot el que es puga, perquè la normalitat torne com més prompte millor. A primera hora del matí i després d'haver faltat també hui, per segon dia consecutiu, autobusos escolars, els regidors d'educació i de benestar social, Guillermo Alonso del Real i Arturo García s'han desplaçat als dos centres escolars per a parlar amb els seus directors i pares.
 

 

El regidor d'Educació, Guillermo Alonso del Real ha afirmat que "des de l'Ajuntament estem treballant per a posar el nostre granet d'arena en una situació per a la qual no tenim cap competència, però volem fer costat a les famílies i als centres, lamentant profundament la situació en la qual s'estan veient les famílies afectades".
 

 

Per part seua, el regidor de Benestar Social, Arturo García, qui, d'altra banda, també és pare afectat, ha visitat els centres. García ha assenyalat que "volem estar hui ací al costat dels pares i dels centres escolars. Des del primer moment tant la nostra alcaldessa com el regidor d'educació, em consta que han treballat per a mediar. Com a Ajuntament, volem mostrar la nostra comprensió amb totes les famílies i esperem que la situació es resolga com més prompte millor, ja que els alumnes compten ací en els centres amb l'atenció i els serveis que no poden disposar a casa". Els directors dels Col·legis d'Educació Especial de Torrent afectats, també han volgut fer declaracions referent a la situació sobre vinguda en aquests dos primers dies de curs escolar.
 

 

El director del CEE L'Encarnació, Joan Antoni Pastor ha afirmat que "el representant de l'empresa adjudicatària ens va dir ahir que van faltar xoferes i en el dia d'ahir van haver de ser els pares els que portaren als seus fills pels seus propis mitjans. Hui s'ha solucionat parcialment, ja que solament han aparegut diversos autobusos dels sis que han de portar als alumnes. Hui estem millor que ahir, però no és la situació desitjada per al bon funcionament del centre".

 

Quant a la gestió realitzada per l'Ajuntament, Pastor ha afirmat que "l'Ajuntament s'ha interessat des del primer moment, i agraïm al departament d'educació la seua disposició, el problema és que el consistori no té les competències de transport escolar i esperem que la directora Territorial d'Educació, busque la solució als problemes de transport que estem patint des d'ahir".

 

La directora del CEE La Unió, Raquel Puig ha assenyalat que "es tracta d'un cúmul de circumstàncies i si l'empresa no està preparada per a atendre la quantitat d'alumnes d'Educació Especial ni cobrir les rutes que ha assumit, la Conselleria haurà de buscar com més prompte millor, les solucions". Puig també ha afirmat que "el regidor d'Educació ha estat des d'ahir en permanent contacte telefònic per a ajudar-nos, però és un tema entre la Conselleria i l'empresa adjudicatària". La directora també ha subratllat que "els pares es troben desesperats, uns arriben a treballar per haver de portar ells als seus fills, i fins i tot alguns estan plantejant prendre altres mesures per a denunciar aquesta situació".
 

 

Encara que no és una competència municipal, com els mateixos directors dels centres han explicat, l'Ajuntament de Torrent s'ha posat des del primer moment a la disposició de les direccions dels centres i de la mateixa Conselleria, per a intentar solucionar com més prompte millor, la fallada dels autobusos escolars, a causa de l'incompliment del servei, per part de l'empresa adjudicatària del servei.

 

Són 14 les rutes escolars afectades a la província de València, a causa dels incompliments per part de l'empresa adjudicatària i més de 1.000 alumnes d'educació especial els perjudicats en aquests dos primers dies de curs escolar.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.189.143.111

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.