Dijous, 19 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 01 de Setembre del 2023
MEDI AMBIENT

L'AEMET decreta l'alerta taronja per pluges de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora

El risc important començarà a partir de la mitjanit d'aquest divendres i estarà vigent fins al diumenge quan es decreta l'alerta groga fins la matinada del diumenge al dilluns. L'AEMET no descarta elevar el nivell segons es desplace la DANA a partir d'aquesta matinada

L'AEMET decreta l'alerta taronja per pluges de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora. El risc important començarà a partir de la mitjanit d'aquest divendres i estarà vigent fins al diumenge de matinada. L'AEMET no descarta elevar el nivell segons es desplace la DANA a partir d'aquesta matinada. La probabilitat d'intenses precipitacions i granís se situa entre un 40 i un 70 %, segons els seus càlculs.
 

Aquest episodi d'intenses precipitacions és extremadament inusual per a aquesta època de l'any, ja que aquest tipus d'episodis solen produir-se més entrat ja la tardor en els mesos d'octubre i novembre. I va anar precisament en el mes de novembre passat de 2022 quan la capital de l'Horta *Sud va viure un episodi de pluges torrencials que va negar baixos i passos inundables deixant registres rècord.
 

Davant la possibilitat que això torne a repetir-se les autoritats recorden evitar agafar el vehicle si no és imprescindible, evitar zones inundables i estar informats dels canals oficials davant un canvi en les alertes. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Torrent s'ha treballat en la neteja d'embornals i zones inundables per a evitar situacions de risc i possibles inundacions en les zones més sensibles del municipi.
 

Però aquest episodi de pluges fortes també vindrà acompanyat d'un descens de les temperatures màximes que no superaran, durant tot el cap de setmana, els 25 graus, deixant un ambient tardorenc més propi d'octubre que de principis de setembre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.21.185

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.