Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Divendres, 20 de Setembre del 2024 a les 19:26:40 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 25 de Agost del 2023
POLÍTICA

El rebut de l'aigua pujarà els pròxims 6 trimestres per a pagar l'ajornament del cànon autonòmic

PP i PSOE es responsabilitzen un a l'altre de la pujada que afectarà als torrentins per a pagar els 360 acumulats de mitjana

El rebut de l'agua pujarà significativament per als torrentins des de este mes d'agost durant els 6 próxims rebuts trimestrals. La finalització de la moratoria del canon de sanejament que va aprobar el govern socialista de Ximo Puig no ha sigut prorrogat per Mazón, i l'ajornament supossarà afrontar una mitjana de 360 euros dels que ningú va parlar abans de les eleccions municipals i autonòmiques. 

 

En una carta explicativa de l'alcaldesa popular, Amparo Folgado, s'informa de la situació que va suposar un colp a les economies doméstiques, encara que es diu que es busquen "accions conjuntes per abordar esta problemàtica".  Des de el PP han lamentat que la suposada baixada d'impostos de Ximo Puig l'any passat, en realitat fora un ajornament d'aquests tributs per a recuperar-los una vegada passades les eleccions. La Generalitat Valenciana va ajornar per a pal·liar l'escalada de preus de l'any 2022 i ara serà recuperat de forma prorratejada en els rebuts de les famílies a partir del mes d'agost. 

 

ELS SOCIALISTES DEMANEN QUE L'AJUNTAMENT ASSUMISQUEN EL CANON

Per la seua banda, els socialistes han criticat que el PP no continue prorogant esta moratoria de defensa les polítiques socials impulsades per Ximo Puig, i culpe a Amparo Folgado de no mantindre l'exempció del cànon de l'aigua". El seu portaveu municipal, Andrés Campos, ha criticat que a Folgado per enviar "una carta partidistaa la ciutadania, amb diners públics i plagada de mentides, a càrrec d'un tema tan sensible com el cànon de l'aigua".

Els socialistes critique al PP per "no parlar de solucions i per la inacció del seu propi partit. Exigim que faça com Jesús Ros, que aplicació un compromís real amb la ciutadania i que exigisca a l'actual President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón per a, que aprove seguir amb la moratòria del cànon", afirmen. 

En defecte d'això, els socialistes demanen al consistori que assumisca el pagament per a eximir del citat càrrec en les seues factures i "que demostre així l'alcaldessa, el seu treball, no amb cartes amb les quals intenta embullar i fugir de la seua responsabilitat".

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.220.18.186

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.