Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 18 de Agost del 2023
PATRIMONI

Torrent estudiarà com preservar la vila romana del 'Alter amb la Generalitat

l'Ajuntament consultarà i demanarà assessorament a Patrimoni de la Generalitat Valenciana, al costat de la qual s'estudiaran les possibles opcions per a preservar en òptimes condicions aquest enclavament de gran valor històric i cultural

L'Ajuntament de Torrent ha procedit en els últims dies amb les tasques la neteja de la zona en la qual es troba la vila romana de L'Alter. L'alcaldessa Amparo Folgado i el regidor de Medi Ambient, José Gozalvo, han visitat aquest jaciment per a conéixer el seu estat actual i plantejar futures decisions que ajuden a realçar el patrimoni de l'estructura.

 

Tant és així que l'Ajuntament consultarà i demanarà assessorament a Patrimoni de la Generalitat Valenciana, al costat de la qual s'estudiaran les possibles opcions per a preservar en òptimes condicions aquest enclavament de gran valor històric i cultural.Torrent estudiarà com preservar la vila romana del 'Alter

 

Cal recordar que, en els treballs arqueològics fets fa uns anys es va poder rescatar una bassa de decantació per a líquids de la matèria primera processada en el monticle més alt. En aquestes tasques també es van recuperar fragments d'àmfores en les quals es conservava el producte final i peces de sigil·lada, un tipus de ceràmica utilitzat per a la vaixella. Tot això va permetre compondre una possible imatge de la manera de treballar dels romans que un dia van habitar en la zona.
 

Habilitació d'un solar per a la brigada d'obres
Durant les últimes jornades també s'ha treballat en l'adequació d'uns terrenys municipals en el polígon del Mas del Jutge, dels quals podrà disposar pròximament la brigada d'obres per a les seues activitats. Les tasques de condicionament del solar han consistit en el desbrossament, aplanat i posterior clos del terreny, complint així l'Ajuntament amb el qual també exigeix a altres propietaris en aquests terrenys.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.215.96

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.