Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 28 de Juliol del 2023
CULTURA

El nou govern local elimina el nom de Vicent Torrent de la denominació de l’Auditori

L’oposició ha criticat esta decisió presa pel nou govern de PP i VOX i es manifesten a les portes del edifici cultural

L’equip de govern de PP i VOX elimina el nom de Vicent Torrent de la denominació de l’Auditori de Torrent. Una decisió que ha sigut molt criticada per l’oposició. Va ser en 2015 quan el govern del Partit Socialista amb el reolzament de Compromís i Guanyant va decidir afegir el nom del músic torrentí d’Al Tall a l’emblemàtic espai teatral de la capital de l’Horta Sud.

Una decisió presa segons la mateixa alcaldessa, Amparo Folgado, “la denominació Auditori Vicent Torrent posa en evidència i greuge comparatiu respecte a altres persones del món de la cultura torrentina i valenciana, que han investigat el nostre llegat musical i que són igualment mereixedores de reconeixements semblants. Per això, considera més adequat que l’auditori recupere el nom d’Auditori de Torrent, utilitzat majoritàriament per la ciutadania”.

Aquesta decisió no va agradar al Partit Socialista i a la colaició de Compromís, Podem i Esquerra uNida que es va manifestar el passat 26 de juliol a les portes de l’Ajuntament per protestar. El Partit Socialista  el qualifica de “colp a la cultura” l’eliminació del nom de Vicent Torrent de l’Auditori. El seu portaveu, Andrés Campos afirma que, Campos afirma que, “el nou govern liderat pel PP i VOX han posat en el mapa dels deliris al nostre municipi i a la nostra comarca”.

Mentre Compromís-Podem-EU considera un atac personal a Vicent Torrent eliminar el seu nom de l’Auditori i el seu portaveu, Xavi Martí, tilda de “baixesa moral llevar el nom de l’Auditori a una persona guardonada amb el premi Carta Poblament de la ciutat de Torrent”.

 

PSOE i Compromís canviaren el nom en 2016 sense unanimitat

La polèmica persegueix el Auditori de Torrent set anys després. En 2016 les crítiques van vindre del Partit Popular i Ciutadans, que es van quedar a soles en la votació del canvi del nom del Auditori de Torrent. En aquella ocasió el Partit Socialista, que governava en minoria després del pacte d’investidura amb Compromís i Guanyant, es va atrevir a canviar el nom del Auditori de Torrent, i ho va fer sense la unanimitat de tots els grups municipals de l’Ajuntament

En aquella ocasió no va haver manifestacions i el PP es va quedar a soles en criticar el canvi. En un fort debat en el ple municipal finalment es va procedir al canvi del nom del Auditori, que va haver d’adaptar el seu nom tant en la seua pàgina web com en publicitat i altres suports. Al cap del temps el nom del Auditori, canviat de nom Vicent Torrent havia deixat fins i tot d’utilitzar-se a nivell gràfic però el nou govern municipal ha pres la decisió de restaurar el nom original per considerar que el cantant Vicent Torrent no mereix donar nom a l’únic auditori de la ciutat ara per ara. En ple estiu, ha sigut una de les notícies polítiques més llegides fora de la ciutat que el dia de manifestació vivia amb intensitat les festes patronals amb l’Entraeta Infantil.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
13.58.134.228

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.