Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 09 de Agost del 2023
BENESTAR SOCIAL

Caixa Rural Torrent dona més de 20.000 euros en aliments

Des del mes d'abril el Fons Social de Caixa Rural Torrent ha realitzat la seua habitual col·laboració amb bancs d'aliments i associacions sense ànim de lucre en diverses poblacions on desenvolupa la seua activitat

Caixa Rural Torrent dona més de 20.000 euros en aliments. Des del mes d'abril el Fons Social de Caixa Rural Torrent ha realitzat la seua habitual col·laboració amb bancs d'aliments i associacions sense ànim de lucre en diverses poblacions on desenvolupa la seua activitat. En conjunt, l'entitat ha donat lots d'aliments per valor de més de 20.000 euros
 

Amb aquestes donacions, Caixa Rural Torrent reafirma el seu compromís amb les institucions socials que treballen per a millorar la vida de les persones. Aquests col·lectius compleixen amb la funció de facilitar recursos alimentosos bàsics a les persones més vulnerables.
 

Les associacions i bancs d'aliments que s'han beneficiat d'aquesta col·laboració han mostrat el seu agraïment, especialment a causa de l'actual situació econòmica, ja que l'increment progressiu del preu d'articles i serveis de caràcter essencial pot convertir-los en inaccessibles per a les llars més vulnerables.
 

Les quantitats que s'han donat dels productes més demandats són: 2.292 lots de tonyina, 1.620 litres de llet i 1.400 quilos de llegums. També s'han aportat altres productes com a galetes o sucs, però en menor quantitat en ser menys demandats. En el cas de Creu Roja a Paiporta, a més de col·laborar en aliments, s'han atés altres necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables com a habitatge, gas, electricitat o transports.
 

Aquests són els col·lectius que han rebut donacions de Caixa Rural Torrent:

PUNT D'ALIMENTS TORRENT. És gestionat per l'Ajuntament de Torrent. Naix el juny de 2009 arran del ‘Pacte Contra la Pobresa’, que es duu a terme després de comprovar que existeix un elevat nombre de famílies torrentines que viuen en circumstàncies desfavorables.

 

Després de sol·licitar l'ajuda voluntària a empreses i particulars, es va iniciar una labor humanitària que continua creixent hui dia, i que continua sent possible gràcies a les donacions que arriben fins al centre de recollida d'aliments. En el punt es reparteixen mensualment al voltant de 500 lots de menjar i atenen una mitjana de 800 famílies.
 

ECONOMAT TORRENT. L'Economat interparroquial, gestionat per Càritas de la parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora, San José i Sant Joan Bosco, atén més de 500 famílies a les quals se'ls assigna una quantitat de productes bàsics, segons els membres de cada família, que poden adquirir cada quinze dies aportant una xicoteta quantitat.
 

L'economat es va iniciar el març de 2016. Fa set anys va sorgir la idea de posar-ho en marxa, davant la necessitat d'atendre més persones sense recursos a Torrent, i de promocionar a la persona en la seua pròpia responsabilitat i en el projecte.
 

ECONOMAT CATARROJA. Posat en marxa per les quatre parròquies de la localitat, s'ocupa de nombroses famílies necessitades amb la col·laboració dels voluntaris. En total atenen 204 famílies, de les quals 81 són estrangeres i 123 espanyoles. El nombre total de beneficiaris són 658. D'ells, 258 són menors d'edat.
 

SOLIDARIS PER TU. L'associació es va fundar a mitjan 2020 amb la finalitat de procurar l'ajuda integral a les famílies més desfavorides; dur a terme una acció caritativa i social; intentar donar solució als problemes que planteja la pobresa en les famílies; promoure, animar i urgir solucions conforme a la dignitat de la persona humana i a la justícia; participar i col·laborar en els esforços dels necessitats per a millorar les seues condicions de vida i contribuir al desenvolupament funcional dels seus membres i tractar els casos d'emergència, així com donar una solució, coordinant les activitats dels seus membres per a executar les necessàries tasques d'urgència.
Atenen més de 50 famílies necessitades.
 

ASSOCIACIÓ GITANA EUROPEA I INTERCULTURAL. És una entitat social sense ànim de lucre, que busca fomentar la participació i la convivència de la comunitat gitana i no gitana i altres minories ètniques amb el risc d'exclusió social mitjançant la creació de programes i projectes necessaris per al seu desenvolupament. L'associació comença la seua marxa l'any 2005, al servei de les necessitats d'aqueixa comunitat. En l'actualitat comptes amb més de 576 persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
 

El repartiment d'aliments el fan una vegada al mes.

CÀRITAS MONTSERRAT i MONTROI. Atenen un gran nombre de famílies. Són una font important d'alimentació per a alguns, donada la situació actual, agreujada per l'increment de preus. Amb CREU ROJA PAIPORTA, s'han atés necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables com a habitatge, gas, electricitat, transports, etc., a més de col·laborar amb aliments.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.200.33

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.