Divendres, 20 de Setembre del 2024

Actualitzada Dimecres, 18 de Setembre del 2024 a les 19:53:44 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 09 de Agost del 2023
URBANISME

La consellera de Justícia es compromet a reprendre el projecte del Palau de Justícia

Elisa Núñez també ha mostrat la seua intenció de reforçar la col·laboració amb la ciutat en matèries de les quals també tenen les competències, com a assumptes de seguretat i interior

La consellera de Justícia, Elisa Núñez, s'ha compromés a reprendre el projecte del Palau de la Justícia sobre el qual l'anterior Consell va revocar competències, anul·lant el conveni pactat l'any 2018. En la trobada, al qual també ha acudit l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado i el regidor de l'àrea d'Urbanisme, José Gozalvo, la conselleria ha mostrat la seua predisposició per a posar-se a treballar de nou amb l'objectiu que el projecte del Palau de Justícia siga una realitat a Torrent. A més, la consellera també ha mostrat la seua intenció de reforçar la col·laboració amb la ciutat en matèries de les quals també tenen les competències, com a assumptes de seguretat i interior.
 

El passat 26 de juny, dies abans del canvi de legislatura, l'exconsellera Gabriela Bravo va signar una resolució per a anul·lar el conveni de 2018, al·ludint a un sobrecost de 16,8 milions i a un retard en les actuacions acordades. Després que el Consell electe no poguera estudiar el cas i adoptar la solució corresponent, l'Equip de Govern de Torrent ja va manifestar la seua disconformitat per la revocació de competències per a la construcció del Palau de Justícia.
 

Sobre aquest tema, el màxim responsable de l'àrea d'Urbanisme, José Gozalvo, va remarcar que “és inexplicable que es prenguera una decisió tan important en els últims dies de la legislatura, sense deixar que el nou Consell triat per tots els valencians i valencianes estudiara la proposta i adoptara la solució pertinent. Contradiu tota lògica democràtica”.

 

L'edil també va destacar que “l'Ajuntament de Torrent ha invertit moltes hores de treball perquè aquest projecte tire avant, a més d'una gran quantitat de diners, en qüestions com la redacció del projecte o la urbanització del terreny on s'anava a situar el Palau de Justícia, que no tenim intenció de donar per perdut en nom de Torrent i totes les persones que viuen en la nostra gran ciutat”.
 

Ronda de contactes amb la Generalitat Valenciana
Aquesta visita s'emmarca en la ronda de contactes que l'alcaldessa Amparo Folgado realitzarà durant les pròximes setmanes amb les diferents conselleries de la Generalitat Valenciana per a posar sobre la taula els assumptes que preocupen els ciutadans de Torrent. 

 

Folgado ja es va reunir en la jornada d'ahir amb la consellera d'Economia, Hisenda i Administració Pública, Ruth Merino per a dialogar, entre altres assumptes, sobre la baixada d'impostos i el futur d'altres projectes que es van quedar sense executar per part de la Generalitat en les dues legislatures anteriors.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.98.202

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.